середу, 13 березня 2024 р.

Ювілярка березня: Лариса Ніцой

 


17 березня – 55 років від дня
народження

Лариси Ніцой (1969),

 української письменниці


 

Лариса Ніцой почала займатися письменницькою діяльністю з початку 2000-х років. Широку популярність авторка придбала не тільки як письменниця та популяризаторка рідної мови, але і як громадська діячка. Дипломантка міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" та Лауреатка Всеукраїнської літературної премії "Гілка золотого каштана" в галузі соціальної прози.

Перший опублікований твір  «Казку про славного Орленка» присвятила річниці загибелі В. М.Чорновола. Далі світ побачили казкова повість "Пригоди лисеняти Бума" в 2-х частинах, казки "Казка про Українське щастя","Дві бабусі в незвичайній школі або скарб в колясці", "Ярик і дракон" та багато інших, а найвідоміша повість письменниці "Незламні мураші" описує військовий конфлікт України на Донбасі. Всі твори авторки написані українською мовою.

Лариса Миколаївна Ніцой народилася 17 березня 1969 року в смт. Капітанівка Новомиргородського району Кіровоградської області. У 1986 році закінчила Голованівську школу та продовжила навчання на факультеті української мови та літератури у Кіровоградському державному педагогічному університеті, закінчивши його в 1991 році. Після закінчення вишу почала викладати українську мову та літератури в одній зі шкіл Кіровограда. Наприкінці 90-х років переїхала до Києва та активно зайнялася громадською та політичної діяльністю.

Пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку «Казкові історії Лариси Ніцой».


https://www.youtube.com/watch?v=0Yl8zZe2USw

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар