четвер, 14 березня 2024 р.

День в календарі. КНИГА ДНЯ

 


        14 березня в Україні відзначають День українського добровольця.

        Добровольці – люди, які десять років тому стали на захист нашої держави. Адже Росія віроломно вторглася на схід України, потім окупувала Крим, а вже у 2022 році здійснила повномасштабне вторгнення.

         Свято було започатковано 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму тих, хто, ризикуючи своїм життям,  захищав незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. На жаль, чимало добровольців з 2014 року загинуло за Україну. Особливо важливо пам'ятати про їхні подвиги під час повномасштабної війни в Україні.

         14 березня вважається днем зародження українського добровольчого руху. Цього дня 2014 року на полігон Нові Петрівці прибули перші 500 добровольців Самооборони Майдану, які сформували перший добровольчий батальйон.

         Під час російського збройного вторгнення на схід України добровольчі загони брали участь в оборонних і наступальних операціях. Так, в обороні Донецького аеропорту поряд із спецпризначенцями брали участь і бійці Добровольчого українського корпусу (ДУК).

КНИГА ДНЯ

Ігор Михайлишин 

«Танець смерті. Щоденник добровольця батальйону «Донбас»


 

Автор книги Ігор Михайлишин — доброволець, піаніст, юрист. Музикант-аматор, грав на Майдані у грудні 2013 року. До лав добровольчого батальйону «Донбас» НГУ потрапив у червні 2014 року. Взяв позивний «Піаніст». У серпні 2014 року опинився в гущі Іловайського котла у протистоянні зі збройними силами РФ. Після вимушеної капітуляції провів 119 днів у полоні. Згодом повернувся на фронт у складі батальйону «Донбас-Україна» ЗСУ.

«Танець смерті» — музичний твір Ф. Ліста, який для Ігоря символізує війну, боротьбу добра і зла, якій немає кінця. У цій конфронтації доля однієї людини є настільки мізерною, що її просто не помічаєш. Але якщо придивитись, побачиш віддзеркалення глобальної баталії у внутрішньому світі людини. Єдине, що врятує від загибелі, — постійний рух. Рух є умовою життя. Умовою розвитку. Умовою перемоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар