вівторок, 12 березня 2024 р.

Новинки-цікавинки для молодших читачів

 


Книжки, які знають все про дитячі інтереси та вчать тому, 

чому не вчать у школі.

Юстина Беднарек «Дуся і поросятко Гав. Тепер усе гаразд»

Ця книжка про дівчинку Магдалену-Феліцію (для друзів – Дусю), яка дуже любить шоколад, та вивчає світ разом з мамою, татом і ганчірʼяним поросятком. Поросятко Гав допомагає Дусі в складних випадках, до того ж, має і власні таємниці!

Памела Бутчарт «У мою вчительку вселився прибулець»

Іззі та її друзі ошелешені — їхня вчителька міс Джонс несподівано стала дуже милою. А вона, між іншим, підсміювалася, коли Мейзі Міллер недавно гепнулася зі стільця. А ще у неї на столі з’явився плюшевий ведмедик з написом «Ти чудова!». Однак міс Джонс не з тих, хто любить ведмедиків. Її радше можна віднести до жінок типу «ненавиджу-цуценят-і- не-терплю-котів». І тут усе стало на свої місця — у міс Джонс вселився прибулець. І тепер вона хоче обернути учнів на інопланетних потвор. Треба ТІКАТИ!

Джеррі Магоні «Як мій капосний брат зруйнував казку «Попелюшка»

Медді Макметьюз переконана, що її новоспечений зведений брат Голден — найгірший хлопчисько, якого тільки бачив світ. А ще вона впевнилася в цьому, коли Голден зіпсував її виступ перед класом. Медді розповідала про свою улюблену казку «Попелюшка», а братик засипав її глумливими запитаннями і все зруйнував…Проте коли двох одинадцятирічних дітлахів затягнуло в казку, вони зрозуміли: доведеться навчитися діяти разом, аби відновити щасливий кінець історії, — якщо їм дійсно кортить повернутися додому.

Кейт ДіКамілло «Пригоди мишеняти Десперо»

У мишачому сімействі народилося мишеня на ім’я Десперо. На відміну від своїх родичів, він мав хоробре і шляхетне серце, а ще любив читати і слухати музику. Якось він побачив принцесу Горошинку і закохався в неї. А коли підступні щури хитрістю заманили принцесу в похмуре підземелля, Десперо, немов лицар в осяйних обладунках, урятував її від неминучої загибелі.

Катріна Каленгула «Коти і Чародійки. Магічні пригоди справжніх друзів»

Юна Роуз потрапила до школи магії острова Авалон! Тут кожен учень має чарівного компаньйона — Кота-Чарівника, який допомагає у навчанні. Проте, що ж сталося з Іскрою — Кішкою Роуз? У чарівної тварини раптом виросли крила й вона покинула свою юну ученицю. Роуз із новими подругами Мерліною і Ніною, та з їхніми Котами-чарівниками, вирушає на пошуки своєї наставниці. Дівчині судилося зіткнутися з багатьма випробуваннями, а також відкрити свій прихований дар, який кожен чарівник тримає глибоко в серці...

Юліта Ран «Феї та Кристал Життя»

Гадаєте, що феї — це тендітні створіння, які лише пурхають з квітки на квітку в мереживних сукенках? А ось і ні! Вони, як і люди, бувають різні. Аша, Торрі, Лікея і Гліанна — чотири сучасні феї, які мешкають у великому Місті. І хоча вони крихітні, мов метелики, але відваги ім не бракне! Цього разу подруги вирушили до далекої Бразилії... де опинилися в центрі запеклої боротьби фей джунглів із небезпечними банановими павуками. Оце так! Чотири феї-рятівниці не можуть залишитися осторонь!

Беатрикс Поттер «Кравець із Глостера»

До цієї книжки увійшли казки про мишей: «Казка про Джонні Мишу-з-Міста», «Казка про місіс Маломишку», «Казка про двох поганих мишок» та «Кравець із Глостера».  Дивовижні історії авторки  про звірят, милі та добрі, з чудовими малюнками, проілюстровані самою Беатрікс Поттер.

Марися Нікітюк «Книга баванок, або Історії чарівного Тойто»

Книга подарує дивовижні історії, зібрані з усіх куточків нашої країни від чарівника Тойто, та практичні інструкції для виготовлення нескладних виробів власноруч, навчить майструвати горіхові кораблики, впізнавати час за квітами, бачити казки в небі та багато цікавих речей.

Немає коментарів:

Дописати коментар