четвер, 22 квітня 2021 р.

Ювіляр квітня

 


23 квітня – 60 років від дня народження  

Андрія Куркова (1961), 

сучасного українського письменника

       Займатися літературою Андрій Курков почав ще в старших класах школи, але перший по-справжньому серйозний досвід на літературній ниві отримав у 1988 році під час роботи над сценарієм до фільму «Поляна казок». Перший художній роман «Не приведи мене в Кенгаракс» побачив світ у 1991 році.

У творчому доробку автора: понад 20 книжок для дітей і дорослих.

Книги Андрія Куркова відрізняються яскравими персонажами і поглинаючими, захоплюючими сюжетами. За сценаріями письменника створено вісім кінофільмів, а в 2014 році він був нагороджений Орденом Почесного легіону Франції. Його твори перекладені на 36 мов світу.

У 2012 році нагороджений відзнакою «Золотий письменник України».

Вітаємо з ювілеєм!

Бажаємо, щоб Вас ніколи не залишало натхнення, здоров’я і удача. Нехай безліч прекрасних подій відбуваються в житті. Радості, любові, достатку, гарних вражень і відкриттів.


Курков А. Казка про пилососика Гошу / Андрій Курков. – Тернопіль : Богдан,  2008. – 48 с. : іл.


У книжці зібрані неповторні казки: «Казка про Гошу», «Гоша і Дірка-В-Стелі», «Тато на пенсії», «Знайомство з Телефункеном», «Кухонні пригоди Гоші», «Нічний гість», «Абрикосово-повидлове свято».

Курков А. Казка про робота  / Андрій Курков. – Тернопіль : Богдан,  2011. – 48 с. : іл.

Чудова казка про дружбу хлопчика Дмитрика і робота.

Курков А. Маленьке левеня і львівська мишка / Андрій Курков. –Львів: Видавництво Старого Лева,  2014. – 36 с. : іл.

Головними героями казки є маленьке левеня, що народилося у Львівському цирку, і мишка, мешканка однієї з львівських вулиць. Це казка про те, що той, хто боїться, завжди здається меншим, аніж є насправді, і навпаки: той, хто безстрашно рятує друга, відразу виростає в очах інших.


Курков А. Школа котоповітроплавання / Андрій Курков. – Тернопіль : Богдан,  2010. – 32 с. : іл.


У веселій і добрій казці Андрія Куркова розповідається про літаючого кота Бурштина та його чудову школу котоповітроплавання, в якій він учив кошенят літати. А ще про кумедні пригоди учнів цієї школи, про кошеня Васька та його вірного друга цуценя Рижика.

Немає коментарів:

Дописати коментар