четвер, 20 січня 2022 р.

Соборність душ єднає Україну

 

22 січня Україна відзначає величне національне свято − День Соборності. У цей день в 1919 році, на Софійській площі в Києві, директорія Української Народної Республіки урочисто проголосила Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу.

З нагоди свята працівники центральної бібліотеки для дітей провели історичну годину «Соборність душ єднає Україну» для учнів 6-Г класу БЗШ №11.

«Яка ж вдалась сьогодні днина! Що хочеться співать пісень. Моя соборна Україна знов зустрічає новий день»,цими віршованими патріотичними рядками бібліотекарка Антоніна Даценко розпочала захід. Діти уважно слухали її розповідь про історію виникнення свята, боротьбу українського народу за соборність своїх земель, переглянули відео про проголошення Акту злуки.




 

 Антоніна звернула увагу школярів на книжкову виставку-факт «Історичний урок єднання», на якій була представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності.

Під час заходу учні дізналися значення слова «соборність», яке включає в себе єдність і згуртованість. Читачі взяли участь в інтелектуальній грі «Як добре ти знаєш свою країну?» й розгадали кросворд «Соборність».



 

Заключною частиною заходу стало проведення флешмобу «Живий ланцюг». Учні, тримаючи прапорці, створили нерозривний, символічний, живий ланцюг єдності, щоб відчути дух свободи та гордості за свою державу.



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар