вівторок, 18 січня 2022 р.

День в календарі

 


20 січня 1991 року на території півострова Крим відбувся законний референдум, підсумки якого стали основою для створення Автономної Республіки Крим у складі України. Майже півтора мільйона мешканців Криму  взяли участь у голосуванні, з яких 93% дали згоду на створення Автономної Республіки Крим.

12 лютого 1991 року, спираючись на волю народу, Верховна Рада Української РСР прийняла Закон «Про відновлення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки», де статтею 1 визначено — відновити Кримську Автономну Радянську Соціалістичну Республіку в межах території Кримської області в складі Української РСР.

Із метою підтримки патріотів Автономної Республіки Крим, вшанування кримчан, які у 2014 році стали на захист української державності та цілісності  країни, в ЦДБ оформлено книжкову виставку «І ніхто, і ніколи нас не вирве з цієї землі».

          Запрошуємо долучитися до перегляду джерел з багатовікової історії та культури кримськотатарського народу, дізнатися більше про співпрацю кримських татар і українців на шляху розбудови суверенної України.

Немає коментарів:

Дописати коментар