четвер, 10 червня 2021 р.

Ювіляр червня

 


10 червня - 70 років від дня народження  

Василя Шкляра (1951),

 українського прозаїка


 
        Василь Шкляр - ️письменник, якого читають, люблять, поважають, адже кожна його книга – це бестселер. Його називають «українським динамітом» за гостросюжетність, динамізм, драматизм.

Твори Василя Шкляра  – абсолютно різні, самобутні, контрастні. Сам письменник вважає, що кожна книга має свій власний простір і переконаний, що різноманіття – це велика перевага.

Найбільшу популярність письменникові приніс роман «Залишенець», або ж «Чорний Ворон».

Лавреат багатьох літературних премій: «Золоте перо», «Золотий Бабай» за найкращий гостросюжетний роман; «Коронація слова» перша премія у номінації «Роман»; «Спіраль століть» міжнародна премія в жанрі фантастики у номінації «За найкращу україномовну фантастику».

17 квітня 2011 року у Холодному Яру Василю Шкляру вперше в історії України була вручена Народна Шевченківська премія («Залізний Мамай»). Вручення відбулося біля пам'ятника на місці останнього бою отамана Василя Чучупаки. Кошти на неї були зібрані меценатами та звичайними громадянами України. Грошовий еквівалент нагороди – 260 000 грн. письменник переказав у фонд екранізації роману «Чорний Ворон». Ця премія – не за матеріальним, а за моральним чинником – найдорожча у колекції відзнак письменника.

За словами Василя Миколайовича, найкраща для нього премія – «це прихильність моїх читачів. Те, що мої романи мають найширший попит, вони найкраще продаються, і це для мене – найвища винагорода. Я понад усе ставлю інтерес свого читача, якого я люблю, а він мені платить тим самим».



 

Немає коментарів:

Дописати коментар