пʼятницю, 18 червня 2021 р.

Вітальний майданчик

 


Свято Трійці – одне з найбільших і найшанованіших християнських свят. Воно вбирає в себе велику кількість традицій святкування як дохристиянських, так і християнських.

Згідно з біблейськими переказами в іудейське свято на учнів Христа, присутніх в одній з світлиць, зійшов Святий Дух і наділив їх знанням багатьох мов. З неземними можливостями апостоли пішли по світу, щоб прославляти Бога і хрестити людей новою вірою.

Трійцю прийнято відзначати урочисто і пишно. Головний символ свята – зелень. Цього дня ми вбираємо оселі в зелень, ідемо до церкви освячувати букети з м’яти, любистку, лепехи, чебрецю та багатьох інших запашних трав. Храми прикрашають свіжими травами і зеленими гілочками дерев. В церквах проходять святкові піснеспіви і читають особливі молитви.

День святої Трійці не має точної дати . Він відзначається на 50 день після Пасхи. Завдяки цьому, у важливого церковного свята є друге відоме найменування – П’ятидесятниця.

Держава у свою чергу також долучилася до християнських урочистостей і влаштувала офіційний вихідний, який цього року припадає на 20 червня.

Вітаємо зі святою Трійцею! Нехай це свято надихає всіх вас на добрі справи, наповнює серця любов’ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар