середу, 10 січня 2024 р.

Новинки-цікавинки

 


Нові книжки із серії «Читати – класно!» отримала ЦДБ та запрошує своїх маленьких читачів разом з їх героями розгадати загадки у цих пригодах.

    Автор Єнс Вагнер – виходець Оксфордського університету, який  обожнює найрізноманітнішу художню літературу від «Шерлока Холмса» до «Зоряних воєн».  Його книжки пронизані квестами та загадковістю.

Історії розповідаються так, що виникає відчуття присутності! Усе через завдання і загадки, які потрібно розв'язати після кожної глави. Кожна книжка – нова загадка. Загадки вдало розраховані на вік читача: не надто складні, але й не легкі. Такі, де потрібні і спостережливість, і здатність робити логічні висновки.  У кожному з малюнків захована деталь, що на крок наближує героїв до скарбу. Лабіринти, шифри на малюнках, підказки, які можна прочитати лише за допомогою дзеркала! Здається, до таких цікавинок і дорослі не будуть байдужі.

Будьте впевнені, що ви відчуєте себе справжніми мисливцями за скарбами та зануритесь у книжки з головою!

Єнс Вагнер «Родинна таємниця»

Перша книжка про Тіммі Тоббсона для юних дослідників. Таємниче повідомлення у старовинній книзі змушує Тіммі та його друзів Ліллі та Марвіна відправитися у неймовірну подорож. Вони мають розгадати таємницю, яка назавжди змінить їхні життя — вони стануть «Юними дослідниками»! У кожній главі схована загадка, яку можна розгадати за допомогою ілюстрацій, захопливі наукові факти, а також поради для детективів та шукачів пригод!

Єнс Вагнер «Таємниці останнього пірата»

Розгадайте загадки та викрийте таємниці, сховані на малюнках! На пiщаному днi Карибського моря знайдено затонулий корабель легендарного пiратського флоту. Тiммi, Лiллi й Марвiн отримують дозвiл вiдвiдати мiсце кораблетрощi — й ось вони вже на шляху до старовинної таємницi, яка до того ж добре охороняться. А тим часом їхнiй давнiй суперник робить усе, щоб друзi зазнали невдачi....

Єнс Вагнер «Легенда «Зореплавця»

Вирушаючи слідом за підказками, прихованими у багатовіковій сімейній спадщині, Тіммі Тоббсон та його друзі Ліллі та Марвін сподіваються врятувати дорогого друга. Та в них залишилось усього двадцять чотири години, щоб розгадати легенду про пiратський корабель, що давним-давно зник десь під міськими вулицями. Неочiкувано для них, пошук пробуджує мiстичну темну силу, зачакловану оберiгати те, що приховано на борту колись знаменитого «Зореплавця». Приєднуйтеся до пригоди! Шукайте підказки в iсторiї та яскравих iлюстрацiях i вирiшуйте завдання!

Єнс Вагнер «Спадок винахідника»

Продовження улюбленої історії «Легенда «Зореплавця. Нова пригода вже знайомих героїв! Ще захопливіша, ще загадковіша! Всесвітньо відомий винахідник зникає за загадкових обставин, залишаючи за собою підказки до добре прихованої таємниці. У гонці з часом персонажі сподіваються розкрити та зберегти спадщину винахідника, тоді як давній і потужний ворог повертається, він не зупиниться ні перед чим, аби випередити друзів… Розгадайте таємниці, сховані на малюнках, і знайдіть спадщину винахідника!

 

Єнс Вагнер «Тінь і золота кімната»

Тіммі та його друзі протистоять талановитому злочинцеві, відомому як Тінь. На карту поставлено дуже багато — вони мусять повернути найвідоміший з викрадених артефактів усіх часів!

Єнс Вагнер «Загублене намисто»

Хтось зухвало краде дорогоцінності просто серед білого дня! І немає жодних здогадів, хто це. Але коли зникає родинна реліквія, «Юні дослідники» вирушають на пошуки Крадія-невидимки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар