вівторок, 16 січня 2024 р.

День в календарі. КНИГА ДНЯ

 


       16 січня в Україні вшановують незламних Героїв Донецького аеропорту. Весь світ їх знає як кіборгів. Вони стояли непохитно 244 доби з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, надлюдськими силами тримали об’єкт, який за військовою логікою і здоровим глуздом втримати було майже неможливо. «Кіборги» вистояли, не встояв бетон», – фраза, яка ввійшла в історію разом із подвигом українських бійців. Оборона Донецького аеропорту стала символом незламності духу українських воїнів у російсько-українській війні.

       За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинули більше 200 військових.

       Вічна пам’ять усім «кіборгам», які віддали  за  Україну життя!

       Вічна шана  захисникам і  захисницям, які вижили!

Згадаймо їхні історії, щоб пам'ять про кіборгів не вмирала.

КНИГА ДНЯ

Ірина Вовк «Донецький аеропорт. Справжня історія. Частина 1. Новий термінал»

 У першій частині книги авторка розповідає історію ДАП від будівництва терміналів до розгортання драматичних подій оборони аеропорту, до його падіння. Про все, що відбувалося тоді день за днем свідчать безпосередні учасники: командири й бійці української армії, добровольці, медики, волонтери, журналісти.

Ірина Вовк «Донецький аеропорт. Справжня історія. Частина 2. Кіборги»

 У другій частині авторка описує найболючіші дні оборони, це були останні, гарячі й найтрагічніші дні, та надає можливість безпосереднім учасникам подій - командирам і бійцям української армії та добровольцям - розповісти про все, що відбувалося в легендарному аеропорту з хронологічною точністю, день за днем.

Книга розкриває деталі оборони аеропорту, яка стала справжнім символом мужності і незламності наших українських воїнів, важливою сторінкою у російсько-українській війні. Читачі дізнаються про причини та ситуативні обставини наступу ворога, захоплення Донецька та його аеропорту російськими загарбниками й отримують можливість крок за кроком пережити події тих найтрагічніших днів. А свідчення безпосередніх учасників роблять цю книгу особливо цінною.

Немає коментарів:

Дописати коментар