понеділок, 29 січня 2024 р.

Подвиг героїв Крут: погляд із сьогодення

 


29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут. 106 років тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху – перш за все як приклад волелюбності та незламності українського народу.

З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами в ЦДБ проведена година гідності «Подвиг героїв Крут: погляд із сьогодення» для читачів, шестикласників гімназії, початкової школи №4.

Бібліотекарка Антоніна Даценко провела екскурс в історію, презентуючи книгу «Крути. Січень 1918 року», до якої увійшли: історичні матеріали, невідомі і маловідомі документи та статті, де розкривається хід та причини трагедії, свідчення, спогади учасників бою під Крутами 29 січня 1918 року, яким вдалося вижити.


 

Присутні переглянули відеосюжет «Бій під Крутами» про перебіг подій та детальніше дізналися про бій, який отримав велике символічне значення, став легендою, прикладом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.




 

 Після перегляду фільму гімназисти обговорили історичні події, що відбулися більше ста років тому, відзначили, що подвиг Героїв Крут є важливою складовою боротьби українського народу за свою незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога, розгадали кросворд «Крути».


 

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять  полеглих Героїв. Завершенням заходу став вірш Павла Тичини «Пам’яті тридцяти».

Немає коментарів:

Дописати коментар