понеділок, 22 січня 2024 р.

Під прапором свободи єднайся, величний народе!

 

День Соборності – це свято, яке нагадує про те, що сила української держави – в єдності українських земель.

До Дня Соборності працівниками ЦДБ проведено історичний екскурс «Під прапором свободи єднайся, величний народе!» для читачів, учнів 8-9 класів гімназії-початкової школи №21.


 

Бібліотекарка Антоніна Даценко розповіла про становлення та розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований й спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Згадала пані Антоніна  і про криваві бої, які зараз точаться на Сході, де  вирішується доля та майбутнє України, а також українців-героїв, що віддали життя за Україну в російсько-українській війні. Під час заходу школярі переглянули документальні кадри відеохроніки «Акт злуки», здійснили віртуальну подорож областями України «Одна єдина соборна Україна».


 

Діти дізналися, звідки з’явився щорічний «Живий ланцюг», що бере свій початок від 1990 року; ознайомилися з книжковою виставкою «Моя соборна Україна знов зустрічає новий день», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності; відповіли на запитання віртуальної вікторини «Разом з власної волі з 1919 року».




 

Наприкінці заходу відбувся флешмоб. Утворивши живий ланцюг – символ духовної єдності та свободи українського народу, учні гучно сканували гасло «В єдності сила – ми одна країна!».


 

Немає коментарів:

Дописати коментар