вівторок, 5 травня 2020 р.


4 травня Міжнародна рада з питань дитячої і юнацької книги IBBY оголосила лауреатів Премії Ганса Християна Андерсена.


Премію 2020 року для авторів присудили письменниці зі США 
Жаклін Вудсон.


 Жаклін Вудсон народилася 1963 року. Закінчила коледж за спеціальністю «англійська мова». Написала понад 30 книжок, від книжок-картинок для найменших до повістей для старших підлітків. Однією з її найвідоміших книжок є автобіографічний роман «Коричнева дівчинка мріє» (Brown girl dreaming, 2014). У січні 2018 року Жаклін Вудсон було призначено Національною Амбасадоркою з Питань підліткової літератури у США.

 Премію 2020 року для ілюстраторів присудили швейцарській художниці Альбертін. Альбертін народилася 1967 року в Женеві, закінчила Вищу школу візуальних мистецтв, працювала ілюстратором у виданнях Le Nouveau Quotidein, L’Hebdo, Bilan, Femina, Les Carnets de Versailles. Лауреат численних премій за дитячі книжки-картинки та книжкові ілюстрації.

Усього журі Премії одержало подання на 34 кандидати серед письменників і 36 серед ілюстраторів.

Також було присуджено спеціальні премії від iRead Foundation. Їх отримали: нідерландська художниця Маріт Тернквіст і віце-президент Китайського товариства освіти Чжу Йонсін (Zhu Yongxin).

Премія Міжнародної ради з питань дитячої і юнацької книги IBBY імені Ганса Християна Андерсена — одна з найпрестижніших у світі дитячої літератури.



Немає коментарів:

Дописати коментар