четвер, 7 травня 2020 р.

Ілюстрації львів'ян перемогли у європейському конкурсі


Львівські ілюстратори Романа Романишин та Андрій Лесів Творчої майстерні «Агафка» отримали «золото» на головному щорічному європейському конкурсі у галузі комунікаційного дизайну European Design Awards.


Уперше за останні дев'ять років перемогу вибороли українці за дизайн поетичної книжки Мар'яни Савки «Оптика Бога».


         І вперше за 13-річну історію конкурсу українським дизайнерам вручили золото у номінації «Книга і видавнича ілюстрація». Книжка вийшла в 2019 році у «Видавництві Старого Лева» й була вперше презентована під час Book Forum у Львові.



Основну концепцію дизайну Романі та Андрієві продиктувала сама назва збірки.

Книга «Оптика Бога» має приховані речі, які не побачиш з першого погляду. Щоб їх побачити, додається червоний фільтр. «До кожної книжки долучається такий червоний фільтр, книга надрукована двома кольорами – червоним і блакитним, і власне, коли ти дивишся на ілюстрації без цього фільтра – це одне зображення, а коли наводиш цей червоний фільтр, то з'являються якісь інші, приховані ілюстрації, приховані сенси», - розповідають ілюстратори Романа Романишин та Андрій Лесів.


Журі ED-Awards складається з 11 представників провідних європейських медіа з комунікаційного дизайну. Згідно з вимогами, журі оцінює роботи за трьома головними критеріями: якість дизайну, креативність і відповідність твору визначеним цілям його створення. При оцінці дизайну беруться до уваги усі елементи проєкту: ілюстрації, типографіка, макет, якість поліграфії і те, як загалом усі ці елементи співіснують й наскільки вони працюють для загальної ідеї та концепції. За схожим принципом оцінюється кожен критерій.

Немає коментарів:

Дописати коментар