середу, 27 травня 2020 р.

Ювілярка травня

29 травня – 50 років від дня народження 
Анни Коршунової, дитячої письменниці.


Анна Євгенівна Шевченко (псевд. Анна Коршунова) народилася 29 травня 1970 року у Кіровограді. Закінчила Сумський державний педагогічний університет ім. А.С.Макаренка. За фахом вчителька географії та біології, кандидатка географічних наук, має 17 наукових публікацій.

 Займається журналістикою, порушуючи важливі проблеми, навчає школярів створювати газету, керує гуртком «Основи журналістики» у Сумській обласній гімназії-інтернаті для талановитих та творчообдарованих дітей.

Авторка численних науково-популярних і краєзнавчих публікацій, дитячих казок, оповідань, п’єс, членкіня Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України.

Першою роботою Анни Коршунової для дітей була «Книга для читання з біології», яка вийшла у видавництві «Ранок» у 1998 році. Всі тваринки та  рослинки, що фантазійно оживають в оповіданнях, мають наукові характеристики.

Щасливий випадок підштовхнув її надіслати свої твори до видавництва. І буквально через тиждень їй зателефонували і повідомили, що оповідання будуть опубліковані.

         «Паровозик Пузя», «Справжні друзі», «Фроська – кімнатна фея», «Пригоди лицаря Морквицаря» – ці твори побачили світ протягом 2010-2012 років у харківському видавництві «Сінтекс ЛТД».

         Талановиту письменницю та казкарку вже неодноразово відзначали у світі вітчизняної літератури. Вона лауреат премій «Просто так», дипломант Корнійчуковської премії, дипломант літературного конкурсу «Коронація слова – 2012» за твір «Принцеса Фінеса та її друзі».

Анна Коршунова отримала першу премію фестивалю «Коронація слова – 2015» в номінації «Прозові твори для дітей» за твір «Комп і компанія».

Коршунова А. Паровозик Пузя: повість / Анна Коршунова; мал. Олени Трусової. - Х. : ТОВ «Сінтекс, ЛТД», 2012. - 64 с.: іл. - (Серія «Сонечко»).
Маленькі казкові оповідання, веселі, й цікаві, відкривають таємниці за огорожею Дитячого парку. Його мешканці - замислений Ослик, балакучий Папуга, шляхетні Лебеді, сторожовий пес Джек завжди раді гостям. І маленький Паровозик Пузя, у розмальованих вагончиках якого люблять кататися дітлахи, знаходить тут справжніх друзів. Яких тільки пригод не трапляється з ними, яких тільки загадок не доводиться розгадувати! То зникнуть із клумби прекрасні троянди, то Кіт у Чоботях загубить капелюха, то Свинка Зірочка втрапить у халепу. А ще треба буде допомогти вилікувати маленьке Лебедятко, вислухати історії мудрого Кажана й не злякатися Того, хто сидить у печері...

Коршунова А. Пригоди лицаря Морквицаря: повість / Анна Коршунова; мал. Олени Трусової. - Х. : ТОВ «Сінтекс, ЛТД», 2012. - 80 с.: іл. - (Серія «Веселі друзі»).
 Здавалося, нічого особливого не може статися на звичайному городі... Та це лише на перший погляд. Якщо добре придивитися, виявиться, що насправді це - Городнє королівство. з мешканцями якого трапляється безліч пригод. Усе. як у справжній казці: шляхетний лицар Морквицар рятує принцесу Картоплесу від страшного земляного дракона. Та врятувати самого лицаря і все королівство на додачу - справа не з легких. І хто б міг подумати, що це зробить придворний блазень, жартівник і балагур Мишачий Горошок, або попросту Пищик. А допомагатимуть йому скромна дівчина Матіола, її мудрий дідусь Нехворощ, кріт Черв'як - Хапай, рожевий дракончик Манюня і навіть пихатий професор Сонях. Про захоплюючі пригоди веселих друзів і розповідає ця казкова повість.
Коршунова А. Справжні друзі: казкові оповідання / Анна Коршунова; мал. Н. Пєнцова. - Х. : ТОВ «Сінтекс, ЛТД», 2011. - 64 с. : іл. - (Серія «Сонечко»).
Збірка казкових оповідок відкриває дітям нові сторінки дивовижного світу, який їх оточує. Тут немає злих і добрих, шкідливих і корисних, розумних і не надто, - адже все залежить лише від нашої точки зору. І грізна Завірюха, і мрійлива Табуретка, і жадібний Тимішко, і зарозумілий Король - усі вони насправді можуть стати справжніми друзями маленьких читачів. Просто героїв треба спробувати зрозуміти, по - дружньому пробачити їхні помилки і тоді історія обов'язково матиме щасливий кінець.
Коршунова А. Фроська - кімнатна фея: повість / Анна Коршунова. - Х. : ТОВ «Сінтекс, ЛТД», 2010. - 80 с. : іл.
Героїня цієї казкової повісті - маленька і весела дівчинка... ну, не зовсім дівчинка, я кімнатна фея на ім'я Фроська, яка й кроку не ступить, щоб не потрапити у якусь історію. В неї чимало друзів - домовичок Хоха, мишенятко Мормишка, коза Квітка, а ще ластівка Мона Ліза, або по - простому Маруська, кіт - бешкетник Снікерс і, звичайно ж, старенький Дідун, якому от - от минуло двісті літ. Усі вони по - своєму хочуть бути добрими і потрібними людям, хоча декому це вдається це зразу. Про їхні різні пригоди і розповідає ця захоплююча книжка.
Коршунова А. Комп і компанія / Анна Коршунова. - К. : Час майстрів, 2017. - 232 с. : іл.
 Ця книжка про те, як знайти себе у цьому зеленому, сонячному, галасливому світі, повному пригод і несподіванок варто лише натиснути кнопку «Вимкнути комп’ютер» і зробити крок назустріч літу. Владик виріс у місті, і навіть тиждень у селі без комп’ютера й Інтернету здається йому справжньою каторгою, примхою дорослих, яку доведеться якось перетерпіти... та вже за кілька днів він разом із компанією нових друзів вартуватиме на таємних тренуваннях, зазіхатиме на черешні в сусідському садку й врятує від шахраїв шкільний комп’ютерний клас і вигадуватиме купу причин, аби лишитися в селі до кінця канікул і здійснити таємний план «Сто кроків
Коршунова А. Маленькі історії казкового міста / Анна Коршунова. - Х. : Університетська книга, 2018. - 72 с. : іл.
Це книга дитячих казок, містить у собі десять історій, героями яких є Любася Сердешна, Альтанетта, Краєзнайко, Намалюйко, Цукрик, Фонтанчик. Змалювали ці образи автори із відомих у місті Суми пам’яток архітектури.
Коршунова А. Солодка подорож / Анна Коршунова. - Х. : Університетська книга, 2018. - 68 с. : іл.
Книга незвичайна. Її можна було б назвати науково-популярною, адже тут зібрано справжні історії й легенди про те, як з'явилися на світ відомі всім солодощі - круасани, безе, брауні, тістечка й печиво, але... Хіба можна обійтись без чарів? Щоб дізнатися, хто придумав рецепти смаколиків, Настуся й Петрик вирушають у неймовірнну казкову подорож.

Немає коментарів:

Дописати коментар