понеділок, 4 травня 2020 р.

4 травня в календарі: це цікаво знати


День зоряних війн


4 травня фанати всесвітньо відомої кіносаги «Зоряні війни» відзначають неформальне свято – День Зоряних війн або День Люка Скайуокера, який є одним із головних персонажів фільму.

Американський режисер Джордж Лукас створив культову епічну фантастичну медіафраншизу, які розповідає про різноманітні конфлікти в «далекій-далекій галактиці». Основна лінія саги зосереджена на історії роду Скайуокерів – Енакіна, його дітях Люка і Леї та усіх, хто причетний до їх долі.

Офіційна дата створення фільму – 25 травня 1977 року – дата виходу на широкий екран кінофільму «Зоряні війни». Однак, світове свято Зоряних війн відзначається сьогодні, 
4 травня. Все вийшло саме так через курйозний випадок. Вислів «Хай буде з тобою сила» шанувальники обіграли через схожість звучання і переклали його як «Хай буде з тобою четверте травня». Англійське слово May  співзвучне з назвою місяця, а слово force (сила) – з fourth (четвертий).

У Канаді в 2011 році відбулося перше гучне святкування, яке супроводжувалося костюмованою ходою, відео та шоу-програмою. З тих пір свято організовують щорічно.

4 травня шанувальники Зоряних війн дивляться свою улюблену кіноепопею, влаштовують костюмовані шоу і флешмоби, читають книги, журнали і комікси, присвячені героям саги, грають в комп’ютерні ігри.

Офіційно визнаних книг про вигаданий всесвіт «Зоряних війн» існує більше 700, зокрема, деякі з них є лишень у електронному варіанті, а деякі мають зменшений об'єм (для дітей). Перша книга вийшла ще до прем'єри «Нової надії» в 1976 році.

Пропонуємо книги за мотивами легендарної кіноепопеї, де ви зустрінетесь з улюбленими героями

Екіпаж повстанського міжгалактичного корабля «Привид» запрошує до світу пригод! На сторінках цієї книжки – розмальовки та  цікаві завдання за мотивами популярного анімаційного серіалу студії Дісней «Зоряні війни. Повстанці». Читайте та розважайтеся разом з улюбленими героями!

Зоряні війни. Епізод VІ. Повернення джедая

Книга розповідає про один із кульмінаційних моментів боротьби Альянсу повстанців з Імперією. Драматичні події, в які втягнуті головні \герої фільму – Люк Скайвокер, принцеса Лея, Хан Соло, Дарт Вейдер, Майстер Йода – тримають у напрузі до останньої сторінки. Міжгалактичні пригоди не залишать байдужими фанатів Зоряних війн.

Зоряні війни. Імперія завдає удару у відповідь.

Імперія повернулася з метою знищити Альянс повстанців. Однак Люк Скайвокер та його команда не здаються так просто! Люк, Лея, Хан Соло, Чубака, Обі ван Кенобі чекають на твою допомогу! Проходь лабіринти, виконуй завдання, розшифровуй таємні повстанські коді – не дай Дарту Вейдеру жодного шансу на перемогу!


До Дня «Зоряних воєн» Disney випустить всі дев'ять фільмів саги про Скайуокерів. Щоб оголосити про це, Lucasfilm випустив трейлер, який охоплює всі дев'ять частин. Фільми будуть доступні на сервісі Disney+ 4 травня.



https://www.youtube.com/watch?v=hsq9i6dsyII&feature=emb_logo




Немає коментарів:

Дописати коментар