четвер, 13 липня 2023 р.

НОВИНКИ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ

 


Павло Дима «Бенедьо Птапх, козак Куць і неслухняна лісова царівна»

Бенедьо Птах – мрійник, що любить ліс – змушений полишити рідний хутір, аби здобути Силу, перемогти перевертнів, стати характерником і згодом захистити свого вчителя, козака Куця, від непереможного Майстра Смерті.

Галина Ткачук «Вечірні крамниці вулиці Волоської»

Це правдива історія про затишні крамнички на вулиці Волоській, що на Подолі, про їхніх завсідників — білок, птахів, собак та інших громадян… А ще — про тих безсоромних злодіїв, що надумали позбавити Поділ його найдорожчих реліквій. Які ж страшні пригоди, які тяжкі випробування чекають на героїв цієї книжки! Ні собі такого не побажаєш, а своїм близьким і рідним — тим більше.

Ольга Мігель «Крук та Чорний Ментелик. Голос давніх сновидінь»

Аліса звикла переховуватися й утікати від чудовиськ, які вже рік наступають на п’яти. Та вона точно не очікувала опинитися у світі, де магія — щось буденне, а на межі сну та смерті стоїть безкінечна стіна-в’язниця. Головну таємницю цього химерного місця знають лише сотня круків-магів, для яких джерелом чарівної сили є останній передсмертний подих. Але що робити, коли шлях додому закритий, а над новим домом нависла небезпека? Адже кошмари, які чекали свого часу тисячі років, кидають їй смертельний виклик...

Джон Щєшка «Франк Ейнштейн і двигун на антиматерії»

Франк Ейнштейн — онук відомого винахідника Ала Ейнштейна. Певна річ, хлопчик пішов дідовими стопами і працює над створенням різних дивовиж. Разом зі своїм другом Вотсоном він готується до місцевого конкурсу винахідників. Найперший винахід хлопчика — два рoботи, яких звати Дзвяк і Бряк. Один із них самостворений, інший — майже самостворений, але обидва вони здатні розвиватися і навіть мають власну думку щодо геть усього на світі. Та найбільше досягнення малого генія — двигун, що працює на антиматерії. Але, як водиться, у хорошій історії завжди з’являється поганий персонаж, що може занапастити будь­яку геніальну ідею.

Патрік Несс «Поклик монстра»

Це підлітковий фантастичний роман. Події відбуваються в сучасній Англії, і їх головний герой хлопчик Конор намагається впоратися з наслідками хвороби своєї матері.

Монстр з'явився відразу після опівночі. Конор не спав. Його розбудив жах. З того часу, як тяжко захворіла мати, він бачив той самий жахливий сон. Цей монстр, схожий на тисове дерево, рідко являється людям. Він прийшов до Конора, щоб розповісти три історії: про любов, надію та втрату. Монстр буде приходити щоночі, і коли закінчить розповідь, Конору доведеться розповісти йому свою історію. Про те, чого він боїться найбільше у світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар