вівторок, 18 липня 2023 р.

Нова книга завітала до малят

 


Галина Кирпа «Муся та бабуся»

Нелегко живеться на вулиці котикам-безхатькам. Нема в кого згорнутися клубочком на колінах, нема кому заспівати муркотливої колискової чи з ким дивитися разом із вікна на дощ, натомість — холод, голод і мокрі босі лапки. Часом крихітне самотнє вуличне кошенятко може запримітити собі людину, з якою захоче прожити ціле життя. Так сталося і з маленькою Мусею, яка вибрала свою людину — Бабусю. Історія зворушливої дружби людини і тварини.

Евеліна Дацюте «Щастя – це лисичка»

Жив собі в одному великому місті хлопчик. У нього були мама, тато й хатинка в дереві. Якось у житті Павла з’явилася лисичка. А коли у житті з’являється лисичка – жди чого завгодно. Чуттєва історія розповідає про дружбу хлопчика та лисички, про щедрість, сум утрати й радість відкриття. Про те, що важливо для кожного – великого і маленького. Про щастя.

Гайді та Деніел Говарт «Маленьке диво»

Кожен із нас може творити дива і змінювати світ. Дракончик Трісь був не таким, як усі. І це врятувало цілий ліс! А Маленький Робот, хоч і не мав серця, виявився таким добрим, що став найкращим другом для лісових мешканців. Це історії про те, як важливо вірити у свої сили, навіть якщо ти маленький. Історії про те, що варто дбайливо ставитися до природи. І про те, що всі ми різні, але це не заважає нам дружити.

Джилл Барклем «Ожиновий живопліт. Літня історія»

Цього року у мишок літо трапилося напрочуд спекотним. Усі мешканці Ожинового Живоплоту намагаються сховатися від пекучого сонця і знайти хоч трохи прохолоди. Але недовго бути жаркій тиші в селищі! Бо ж і роботи вдосталь, і без свята це літо не залишиться… Справжній скарб книги – це малюнки. Вони переносять в щасливий, турботливий, теплий і безпечний світ ніжних вражень і дивовижних пригод.

Розалія Елеонор «Новий світ»

Авторка цієї книжки – 13-річна дівчинка. Це історія про юну людину, яка раптово назавжди втратила зір, про її відчай, зневіру, боротьбу, прийняття та повне переосмислення свого нового світу. Книга надихає на подолання перешкод, які трапляються на життєвому шляху, та допомагає повірити в себе і свою сім’ю. Головне,  не боятися пробувати нове, бути впевненим у своїх здібностях.

Любов Загоровська «Завдання для Бабайка, або Різдвяна плутанина»

На зимові свята повсякчас трапляються дива, але такого світ іще не бачив! Спочатку святий Миколай не приніс ані подарунків, ані різок дітям з українського містечка, а потім і Санта в Америці все переплутав. Саме час братися за розслідування: хто підлаштував такі капості та чому вони сягнули одразу двох континентів? Разом із героями казки юні читачі шукатимуть таємничого капосника, дізнаються, чому варто вивчати іноземні мови і як за допомогою дружби можна подолати будь-які перешкоди.  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар