пʼятницю, 14 липня 2023 р.

Новинки для читачів молодшого віку від українських авторок

 


Аня Хромова «Косміцні агенти проти Сирного Монстра»

Вітя Мальченюк, а насправді таємний агент Йотан Йотог, живе на Землі, ходить у другий клас і має підготувати плацдарм для висадки прибульців. Під час чергового сеансу зв’язку з керівництвом Йотан отримує секретне завдання, проте не встигає його виконати. Тепер над планетою нависає страшна загроза, адже на Землю висадився Сирний Монстр. Чи зможе Йотан Йотог врятувати людство й водночас захистити прибульців? Як можна досягти результату, коли ти один і допомоги, здається, чекати нізвідки? Відповіді на ці та інші запитання — у повісті-коміксі Ані Хромової «Космічні агенти проти Сирного Монстра».

Юлія Ілюха «Космокоти. Марсіанські хронічки Мурка Мняуска»

День, коли пухнастий котик Мурко побачив по телевізору відомого винахідника Ілона Маска, перевернув життя звичайного домашнього улюбленця догори дриґом. Відтепер він доброволець Мурко Мняуск, і його найбільша мрія — полетіти на Марс! Чи вдасться Муркові зустрітися з Ілоном Маском, щоб стати першим у світі котиком-марсонавтом, та чи відкриє йому свою головну таємницю червона планета?

Ольга Голубєва «Безкінечні казки»

Чи буває так, що ви не погоджуєтесь із закінченням якоїсь цікавезної прочитаної історії? Письменниця Ольга Голубєва усуває цю прикрість. Її «Безкінечні казки» мають початок і кілька закінчень. Виберіть фінал на свій смак. Смішні та трішечки провокативні історії оповідають про те, що станеться, як лев навідається в село, що допоможе злому чарівникові перетворитися на доброго, хто такий Коля Каструлькін, як відучити собаку теревенити по телефону, що робити, коли на твій горд зазіхає нащадок королівського роду. У книжці є дуже швидка казка, цілковито морська казка, а також трохи малинова казка. Якась із них точно стане вашою улюбленою.

Оксана Демченко «Найвродливіша корівка»

Терапевтична казка оповідає про залюблену в себе корівку, яка так пишалася собою та своєю красою, що не могла ні з ким потоваришувати, ні знайти спільну мову. У неї просто не було часу ні на що, окрім як занять самомилуванням. Вона настільки була зайнята собою, що ледве не потрапила в біду.

Оксана Думанська «Миколчині сни»

Оповідки Оксани Думанської незвичнайні! Бо йдеться про сни. Щоправда, не про якісь супер фантастичні чи казкові, а самі звичайнісінькі. Якщо, звичайно, дитячий сон може бути чимось звичайним. Але скільки ж цікавого та важливого трапляється з малим Миколкою у житті та снах! На вас чекають чудернацькі та водночас повчальні історії.

Тетяна Винник «Відлуння нашої хати»

У повісті розповідається про дівчинку Даринку, якій було сумно самій, тому вона дуже хотіла братика. Проте, коли Ромчик народився, Даринка засумувала ще дужче, адже увага родини тепер зосереджувалася на малюкові. Життя Дарусі змінюється, коли на старому горищі вона знайомиться із хлопчиком-відлунням на ім´я Талалайко. Зі своїм новим другом Даринка дізнається багато цікавого про тих істот, які заселяють їхній дім, про дружбу та допомогу. З Даринкою і Талалайком трапляються цікаві й повчальні пригоди, після яких дівчинка починає більше цінувати дружбу та батьківську любов. Унікальним у повісті є те, що головний герой Талалайко розмовляє приказками. Це сповнює текст гумором, актуалізує дитячу увагу, робить процес читання цікавим, захоплюючим та повчальним.


Немає коментарів:

Дописати коментар