вівторок, 4 липня 2023 р.

Читаємо влітку


 

Артем Ляхович «Чорти лисі»

Лянка співає, плаває в басейні, вивчає арабську та японську. Схоже, її батьки ладні платити за що завгодно, аби їхня дочка «взяла від життя все»... та рідше бувала вдома. Марик увесь час переїжджає з одного міста до іншого, бо мама влаштовує особисте життя. Зовні він видається білою вороною, друзів у нього немає. Одного разу ці двоє зустрічаються, і мрія про Синє озеро — місце, куди колись давно водив Марика справжній батько, — стає спільною. Залишилося тільки знайти це озеро, якого немає на мапі. Лянка і Марик вирішили ненадовго втекти, адже дорослим все одно до них байдуже. Але добре продуманий план легкої та безпечної втечі з татовою кредиткою від самого початку йде до біса. Тепер це справжня авантюра, і, щоб дістатися до пункту призначення, треба міцно триматися одне одного.

Турюн Ліан «Аліса Андерсен не плаває»

Книжка про сором’язливу восьмирічну дівчинку, яку чекають найкращі і найзатишніші канікули в її житті. Принаймні так вона гадає, поки тато не оголошує, що цього літа Аліса мусить навчитися плавати. Тож відпочинок зі сім’єю у літньому будиночку, ще й далеко від найкращого друга Івара, видається їй геть препоганою ідеєю. Впевнена, що батьки прирікають її на вірну загибель (адже для дівчинки немає нічого страшнішого за воду), Аліса готується попрощатися з життям... Та несподівано вона відкриває для себе розмаїтий і барвистий підводний світ моря та отримує від нього в подарунок найцінніший скарб.

Оксана Лущевська «Сем, без проблем»

Сем ходить на бальні танці і навіть виборює відзнаки. Проте одного дня тато вирішує, що хлопець мусить стати справжнім бійцем — і записує його в секцію рукопашного бою. І тут починаються справжні пригоди. Чи зможе Сем вистояти супроти значно сильнішого противника? Чи знайде свою партнерку з танців Ангелінку? Ви дізнаєтеся про все, мандруючи сторінками цієї сповненої гумору книжки.

 

Анна Сьюелл «Чорний Красунчик»

Зворушлива історія про життя коней і людей Вікторіанської доби. Породистий, вихований, покірливий і вірний кінь Чорний Красень розповідає про своє життя, починаючи від безтурботного дитинства маленького нетямущого лошатка і до зрілого віку. Оскільки всі події показані очима коня, читачеві легше зрозуміти цих благородних тварин, перейнятися їхньою долею. Чорному Красунчику, коневі шляхетної крові, випало нелегке життя. У нього часто змінювалися власники, нерідко з ним жорстоко поводилися, надміру навантажували фізичною працею, недогодовували. Та попри всі жахіття, цей кінь зберіг шляхетність, і зрештою доля таки винагородила його.

Юлія Чернінька «Лицар Смарагдієвого ордену. Дніпроленд»

Серйозний збій у міжсвітовій системі координат спричинив до утворення на перетині славетних рік — Дніпра й Тисорії загадкового Порталу, в якому мимоволі почали пропадати жителі Києва й Люмберна. Щоб усунути причину збою, треба проникнути в загадковий світ невідомого Дніпроленду й поновити порядок між світами. Зробити це до снаги тільки Лицареві Смарагдієвого ордену, його улюбленцю котику Вовку-Славку та  птахогероїнї.

Немає коментарів:

Дописати коментар