середа, 1 листопада 2023 р.

День в календарі: 1 листопада – День народження ЄС. КНИГА ДНЯ

 


1 листопада день свого заснування відзначає Європейський союз – економічний та політичний союз, що об’єднує 27 незалежних держав-членів, розташованих у Європі.

ЄС бере свій початок від утворення Європейської спільноти з вугілля та сталі (ЄСВС) і Європейської економічної спільноти (ЄЕС), які сформувалися з шести країн у 1957 році.

У наступні роки територія ЄС зростала за рахунок включення нових держав-членів. Водночас збільшувалася сфера впливу шляхом розширення політичних повноважень.

У сучасному вигляді існує на основі Маастрихтського договору, підписаному 7 лютого 1992 року, який набрав чинності з 1 листопада 1993 року.

З юридичної точки зору в ЄС немає столиці, але де-факто такою є місто Брюссель, де базуються більшість інституцій Євросоюзу.

Цей договір встановлював європейське громадянство, а також було прийнято рішення про створення єдиної валюти - євро, яка була введена в обіг у 2002 році під управлінням Європейського центрального банку.

Приєднуйся до європейців! Знаєш, чому це круто?

 


https://www.youtube.com/watch?v=pr_zmkwLaHM

КНИГА ДНЯ:

 «Відкрий для себе Європу!»


 

https://drive.google.com/file/d/1ziGNXVglg6Kjc1PUHzftyzAyq4L9cYb4/view

Розважально-пізнавальна книжка для школярів, у якій лаконічно та просто пояснено, чим є Європейський Союз і як він працює. Книжка наповнена барвистими ілюстраціями, яскраво розповідає про історію європейського континенту, його сучасність, клімат та природу.  Також, у цьому посібнику ви дізнаєтеся, зокрема, про історію Європейського Союзу, що робить ЄС та як ухвалює рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар