вівторок, 21 листопада 2023 р.

Патріотична сторінка «Нестримні разом ми і дужі»

 

21 листопада - День Гідності та Свободи. В цей день українці згадують і вшановують тих, хто виборював право на демократію, свободу та людську гідність, відстоював національні інтереси держави та її європейський вибір.

Значення подій  листопада 2013 – лютого 2014 років неможливо переоцінити. Відбулося найважливіше для української нації - пробудження свідомості суспільства. Революція Гідності, сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї.

10-річчю Революції Гідності була присвячена патріотична сторінка «Нестримні разом ми і дужі», яку провели працівники ЦДБ для читачів-восьмикласників Білоцерківської гімназії – початкової школи № 21.


 

Під час заходу школярі дізнались історію виникнення свята, хронологію подій «Помаранчевої революції 2004 року» та «Революції гідності 2013-2014 років». Патріотична бесіда супроводжувалась відеосюжетом «Так починалась Революція Гідності», який занурив користувачів в атмосферу найпотужнішого у світі мирного протесту.


 

Восьмикласники переглянули відеопрезентацію «Герої Небесної сотні», познайомились із поезіями Тетяни Домашенко «Борітеся – поборете…», «Герої не вмирають», поетеса у своїх віршах вперше назвала воїнів Майдану Небесною сотнею.


 

Увазі учасників заходу  був запропонований бібліографічний огляд книг, представлених на книжковій виставці «Вільні виборюють свободу» про революційні події, які відбувалися на Майдані, та патріотів України, що не пошкодували свого життя заради Свободи. 



 

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх героїв, що полягли під час Революції Гідності та російської агресії.


 

Завершилася зустріч переглядом життєстверджуючого відеоролику «Любити Україну» на пісню гурту «Тік».


 

Немає коментарів:

Дописати коментар