четвер, 9 листопада 2023 р.

Та, що любить Україну, дітей та вірші

9 листопада знана білоцерківська дитяча поетеса Тетяна Строкач завітала до центральної бібліотеки для дітей на зустріч із читачами, учнями 4-Б класу гімназії-початкової школи №11.


 

Четвертокласники старанно готувалися до зустрічі: вчили вірші й пісні на слова пані Тетяни та підготували поетесі подарунок на день народження – інсценівки її віршів «На нашому подвір’ячку - весела вечірочка!» та «Парасолька».




 

Пані Тетяна з перших хвилин спілкування оволоділа дитячою аудиторією. Авторка щиро та цікаво розповідала про дитячі журнали «Пізнайко», «Котя», «Колобочок», «Крилаті», з якими співпрацює, про свої книжечки для найменших «Хованки», «Хто сховався під землею», «Динозаври», «Хто сховався у місті», читала найцікавіші власні поезії з  поетичних збірок «Веселковий дивосвіт», «Краплинка доброти». Школярам сподобалася чудова поезія письменниці, адже написана вона саме для них. Дівчатка та хлопчики із захопленням слухали її розповіді та з не меншим задоволенням ставили запитання й отримували на них відповіді.


 

  Гарний настрій панував в книгозбірні під час проведення розважальної програми за творчістю поетеси. Читачі дружньо відгадували «Загадки про казки» та про «Диснеївських принцес», які спонукали їх виявити знання казкових сюжетів та їх героїв. Із захватом діти брали участь в розвивальних іграх «Овочевий каламбур», «У грибочків нині свято»,«Знайди пару», співали, танцювали, водили хороводи, робили світлини та селфі в бібліотечній фотозоні на згадку про захід.

 






             Сподіваємось, що зустріч із поеткою-краянкою залишить в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури для дітей.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар