пʼятниця, 3 листопада 2023 р.

Бібліотечна планета дитинства

Третього листопада цікаву та захоплюючу мандрівку «Бібліотечна планета дитинства» здійснили учні 1-А класу гімназії-початкової школи №4.

 



 Свої перші кроки діти почали зі знайомства з абонементом обслуговування читачів 1-4 класів. Вражень у першачків, які вперше завітали до ЦДБ, і справді вистачило. Яскравий книжковий світ їх здивував. Блискучі обкладинки дитячих книжок і журналів, розташовані на бібліотечних поличках стелажів, а також на виставках «Книжкова веселка», «Якщо забракне серцю таємниць», «Читання щодня від А до Я», «Дивосвіт скарбів книжкових», «Скарбниця природи», цікава розповідь про них бібліотекарки Лариси Олійник, запрошували дітлахів поринути у чарівний світ казки, дивовижних і фантастичних пригод, цікавих історій про сучасних школярів, у світ пізнання про навколишній світ з невичерпним джерелом знань – енциклопедіями.



 

Під час екскурсії першокласники дізналися про структуру дитячої бібліотеки, познайомились із її правилами, дізналися, що в кожної книги є своє місце, усі герої книг живуть тут дружно й «чекають», коли до них прийдуть маленькі читачі. Діти уважно слухали бібліотекарку, на їх обличчях сяяла зацікавленість, вони намагалися запам’ятати нові для них поняття, відповідали на запитання, Маленькі відвідувачі відгадували загадки, грали в гру «Правда чи неправда», відповідали на запитання «Вікторини цікавих запитань». 


 

Сюрпризом для хлопчиків і дівчаток стала лялькова вистава «Знайко і Незнайко по дорозі до бібліотеки», яку вони із задоволенням переглянули та довго аплодували виконавицям.



 

Відчувалося, що книжкова мандрівка бібліотечною планетою, їм дуже сподобалася. Сподіваємося, що бібліотека стане для першокласників улюбленим місцем для дозвілля, а книги - вірними друзями і найкращими помічниками в житті.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар