четвер, 16 листопада 2023 р.

Ми різні, але ми рівні

 


16 листопада до Міжнародного дня толерантності в центральній бібліотеці для дітей проведена година спілкування «Ми різні, але ми рівні».


 

На початку заходу завідувачка книгозбірні Олена Корнієнко  провела з читачами, учнями 4-Г класу гімназії-початкової школи №11, бесіду-діалог «Толерантний світ – гармонійний світ», з якої діти дізналися про основні моменти відзначення цієї події, ознайомилися з поняттям «толерантність» та рисами толерантної особистості, висловами видатних людей про толерантність, прослухали «Притчу про толерантність».


 

Бібліотекарка Лариса Олійник загострила увагу юних відвідувачів на творах сучасної дитячої літератури, яка піднімає проблеми толерантності, взаєморозуміння та поваги до інших людей, їхніх думок, що були представлені на книжковій виставці «Ми всі різні. Ми всі рівні».

Під час години спілкування хлопчики і дівчатка ділились враженнями від прочитаних творів письменника Василя Сухомлинського «Образливе слово», «Бо я людина», брали активну участь в обговоренні запропонованих ситуацій «Толерантна чи інтолерантна поведінка людини», сюжетно-рольових завданнях за українськими народними казками «Вовк і семеро козенят», «Колосок», «Пан Коцький», «Коза-дереза», «Колобок», інтелектуальних іграх «Так чи ні», «Добре чи погано», розшифровували ребуси, розгадували кросворд «Толерантність».





 

Наприкінці заходу діти отримали «дощові крапельки», на яких написали, що треба зробити для того, щоб їхній клас став «Простором толерантності», та створили із різнокольорових кульок «Модель толерантності», де панують рівноправність, взаєморозуміння, повага до іншої людини, терпимість до її помилок…







 

Захід пройшов активно, весело, творчо та толерантно!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар