пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Оглядово-пізнавальна екскурсія

24 листопада до центральної бібліотеки для дітей завітали восьмикласники Дроздівської гімназії-початкової школи.


 

Завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко запропонувала учням оглядово-пізнавальну екскурсію дитячою книгозбірнею, ознайомила їх з правилами користування, послугами абонемента та читальної зали, порядком розстановки книг на стелажах і полицях, пояснила як стати читачами.



 

Під час мандрівки пані Олена розкрила цікавий і захоплюючий світ дитячої та підліткової книжки, презентуючи книжкові виставки  «Ювілейна палітра дитячої книги», «Читайте новинки», «Довідкове бюро читача», «Книжкове перехрестя» «Про все на світі і про мене».

 



Родзинкою для підлітків стала подорож Кімнатою Казок ЦДБ, яка справила на них незабутні враження від яскравих книжково-казкових образів, створених майстрами петриківського розпису Марфою Тимченко, Іваном Скицюком та їхньою донькою Оленою. Треба було бачити цих «дорослих» дітей, які з азартом захопилися грою-вікториною «Загублені речі персонажів казкових історій», як вони наввипередки діставали із «чарівного» кошика аксесуари героїв, вгадували кому належать ті чи інші речі та згадували назву літературної чи народної казки.

 



Протягом заходу хлопці та дівчатка дізналися історію книгозбірні, про те, звідки до нас прийшло слово «бібліотека» та ще багато цікавого з бібліотечного життя.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар