пʼятницю, 15 грудня 2023 р.

«Книга року ВВС» за 2023 рік

 


«ВВС Україна» оприлюднила імена переможців літературної премії «Книга року ВВС» за 2023 рік, яка проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

У дитячій номінації цього року премію присудили Іванові Малковичу за книжку «Анна Ярославна: київська князівна – королева Франції» (Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2023).


 

Проілюстрували видання легендарні художниці Катерина Косьяненко та Катерина Штанко.



 

«Кілька років тому в резиденції Анни Ярославни у Санлісі під Парижем мене попросили створити дитячу книжку про королеву Анну – з гарними малюнками, і щоб це були мовби запитання-відповіді про життя Анни Ярославни, з усіма більш-менш відомими фактами й легендами, – розповідає автор книжки Іван Малкович. – «Але як їх подавати, коли наші історики мало не щомісяця спростовують одне одного? – риторично подумав я. – Деякі факти мають дуже різні трактування, як-от зображення в Софії, рік народження, історія з Євангелієм і чимало іншого…». Тож тепер перед вами мовби два потоки оповіді – літописний і казковий, адже за часів Анни цю історію зобразили б у «літописному» стилі, а сьогодні кожен із нас може проілюструвати її на свій лад».

Немає коментарів:

Дописати коментар