пʼятницю, 22 грудня 2023 р.

«В небі янголи співають, Бога Сина прославляють!»

          Справжнє свято Різдва не достатньо побачити, його потрібно відчути. Воно завжди особливе та незвичайне. Це час, коли все навкруги наповнює атмосфера духовності, традицій, святкових емоцій, незвичайних сюрпризів, які неодмінно залишаються у серці кожної людини, особливо дитини.

Саме такий святковий захід  - літературно-розважальний ярмарок «В небі янголи співають, Бога Сина прославляють!» відбувся в ЦДБ напередодні за участю Управління культури і туризму.

На початку заходу завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко привітала всіх присутніх з прийдешнім святом, побажала миру, міцного здоров`я, щастя та добра й запросила до перегляду мультиплікаційних фільмів «Народження Ісуса» та «Різдвяний янгол», які перенесли відвідувачів на багато років назад на історичне місце подій. З цікавістю всі спостерігали за історією, яка трапилася у Віфлеємі.


 

Наступна частина заходу познайомила учасників з традиціями відзначення різдвяних свят. Дітям була презентована книжкова виставка-інсталяція «Різдвяна зірка засіяла!». З огляду книг вони дізналися, звідки прийшла традиція прикрашати ялинку та дарувати подарунки, що різдвяні свята не обходяться без вертепу – мандрівного театру, який складається в основному з дітей, які ходять з хати до хати та  короткими сюжетами й сценками з біблійного життя прославляють новонародженого Ісуса.  Легенда про Дідуха, який символізував захист впродовж наступного року від хвороб та злих сил, поповнила знання дітлахів про традиції Різдва.



 

Свято супроводжувалося співом колядок. І діти, і дорослі переглядали відеосюжети та дружньо співали разом з виконавцями колядок «Різдвяна радість», «Різдвяна колядка несе всім в достатку добра і любові від Бозі-дітятка», «Добрий вечір тобі, пане господарю…,», «Коляд, коляд, коляда…»,  які створювали особливу духовну атмосферу та різдвяний настрій.

Малеча із задоволенням взяла участь у грі на увагу «Прикрашаємо ялинку» та активно відповідала на запитання віртуальної вікторини «12 страв різдвяного стола».


 

Святкове дійство продовжив майстер-клас «Ялинкова прикраса», який провела майстриня з мікровишивки та класичної вишивки Ірина Любарцева, членкиня Української асоціації ручної творчості.  Діти захопилися виготовленням власного новорічного подарунка – ялинкової іграшки-пташки.







 


Веселі новорічні руханки сприяли святковому настрою.



 

Вітаємо з Різдвом Христовим! Нехай чарівні зимові свята подарують радісний настрій, родинне тепло, приємні зустрічі та здійснення найзаповітніших мрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар