середу, 6 грудня 2023 р.

Там, де права, там і відповідальність

 

Право, закони супроводжують людину впродовж усього життя. Повсякденні вчинки часто мають правову оцінку.

6 грудня в ЦДБ для читачів, семикласників гімназії-початкової школи №4, проведена правова ситуативна гра «Там, де права, там і відповідальність».


Після перегляду відеопрезентації «Правовий порадник для дітей», учні розділилися на дві команди «Правознавці» та «Феміда». Кожній команді надавалися 12 однакових прикладів правових ситуацій, які треба було правильно розв’язати та представити на розгляд суддів.



 

Підлітки з великою відповідальністю поставилися до отриманого завдання. Використовуючи Кримінальний Кодекс України, підручники «Правознавство» намагалися розібратися у правових ситуаціях, надавати їм правову оцінку.



 

Протягом заходу гравці брали участь в конкурсах «Питання-відповідь», «Поміркуй», «Злочин чи проступок», «Правовий лабіринт».



 

Наприкінці заходу користувачі, відповідаючи на запитання правової вікторини, розгадали кросворд «Закон», підказки знаходили в «Правовій енциклопедії школяра».


 

Судді оцінювали та виносили вердикт. Обидві команди успішно виконали завдання, але «Правознавці» набрали більшу кількість балів і стали переможцями.


 

Учасники заходу мали змогу ознайомитись з літературою по праву, представленою на книжковій виставці «Є право, є надія».

           Захід сприяв поглибленню знань учнів у сфері законодавства, діти вчилися аналізувати та застосовувати на практиці нормативно-правові акти.

Немає коментарів:

Дописати коментар