четвер, 7 грудня 2023 р.

"Бешкетні зимовинки"

Зима – найхолодніша й найчарівніша пора року. А зимові свята з яскравими вогниками, ароматом красуні-ялинки та передчуттям чогось нового та таємничого запрошують в атмосферу дива та дарують незабутню казку.


 

Справжню зимову казку створили працівниці ЦДБ та запросили своїх користувачів до читання зимових історій. Пані Зима (бібліотекарка Лариса Олійник) занурила дітей у світ цікавих зимових казочок, які сяяли своїми яскравими обкладинками на виставках-інсталяціях «Святкова круговерть», «Зима іде, свята веде».


 

7 грудня вона запросила дітей у зимову мандрівку, під час якої презентувала колективну збірку засніжених казок «Бешкетні зимовинки».


 

         «Бешкетні зимовинки» — це 14 веселих казкових історій для діток 5+. Вони оповідають читачеві про різних і чарівних сніжинок. 14 казок — 14 авторів, серед них — один казкар і 13 казкарок.


 

Автори колективного видання: Ганна Багінська, Ганна Должек, Дмитро Тодер, Марія Солтис-Смирнова, Ніна Ягоджинська, Окасана Курійокі, Світлана Аман, Світлана Костюк, Світлана Тодер, Степан Соляр, Тетяна Безушко, Тетяна Іваніцька, Тетяна Строкач, Юлія Соловйова. Вони всі живуть в Україні. А казкар перебуває в ЗСУ, саме там писав свою казку.

Кожен автор написав про свою Сніжинку: як вона потрапляє у різні пригоди і як виходить з ситуацій. У першій казці Сніжинка з’являється, а в останній зникає, перетворюючись на краплинку. У кожного автора є і свої герої. У книзі описано й різні зимові свята. Загалом кожна історія чимось цікава й особлива.

Читайлики із задоволенням слухали, а потім відшукували в збірці назви-синоніми до слова «Хуртовина»: Завійниця, Заметіль, Хурделиця, Сніжниця, Метіль, Сніговій, Снігокрутниця, Хуга, Юга, Сніговиця, Хуговій, Метелиця, Віхола, Сніговійниця. Ці бешкетні зимовинки  розлетілись сторінками засніженої книги та в запалі своїх розваг заховалися у казках.





 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар