вівторок, 5 грудня 2023 р.

Мирні воїни світла

Волонтери…Вони різні, але вони великі люди: і ті, хто власним коштом купують дороге військове обладнання, і ті, хто з кожної пенсії та зарплатні донатять на ЗСУ, і ті, хто кожного дня йдуть у холодні приміщення або потерпають від спеки, щоб плести своїми руками тисячі кілометрів маскувальних сіток, і ті, хто приганяють машини для наших військових, ремонтують техніку, транспортують гуманітарну допомогу на схід, лікують поранених, вивозять людей з-під обстрілів…

Дню волонтерів - мирним воїнам світла була присвячена зустріч читачів, учнів 8-Б класу гімназії-початкової школи №4, з волонтерами Павлом Хоменко та Юлією Осовською, представниками добровольчого пошуково-рятувального загону БФС, створеного на базі добровольців 114 бригади ТрО з членів Білоцерківської федерації спортивного туризму. Для Павла і Юлії  волонтерська діяльність стала способом життя, покликанням душі, а їх життєвим кредо стало гасло: «Рятуєш людину – рятуєш країну».


 

         Гімназистів вразила розповідь волонтерів про те, як вони рятували людей з-під завалів, евакуювали їх з небезпечних регіонів, доставляли їжу, ліки та інші критично важливі речі на деокуповані території Київщини, Чернігівщини, Харківщини, Херсонщини, Миколаївщини, де їхня допомога для багатьох була питанням виживання. Діяльність волонтерської організації яскраво продемонстрували перегляд фільму «До та після» та три відеосюжети «Рятувальні роботи на Херсонщині після підриву греблі Каховської ГЕС», в яких висвітлювалися історії волонтерів, що у неспокійні та важкі часи проводили евакуацію цивільного населення із затоплених районів.


 

Хлопчики та дівчатка ставили багато різних запитань та отримували на них відверті, вичерпні відповіді.

Під час заходу школярі стали учасниками практикуму «Надання первинної допомоги при пораненні на війні», зокрема «Накладання турнікету», дізналися про три етапи надання допомоги пораненим у воєнно-польових умовах. Восьмикласники хоча б на декілька хвилин змогли себе відчути справжніми військовими, приміряючи бронежилети та фотографуючись в них.


 




Увазі присутніх була презентована книжкова виставка «#Я_ВОЛОНТЕР: Бути там, де потрібно, допомагати тим, хто цього потребує».


 

Учасники заходу  привітали Юлію та Павла з Днем волонтерів, подякували їм за небайдужість, розуміння, за те, що приєдналися до шляхетної справи – волонтерства, що  надають підтримку та матеріальну допомогу українським воїнам і цивільним громадянам, за особистий внесок у перемогу .

Захід мав на меті виховувати у читачів почуття взаємодопомоги, співчуття, людяності, патріотизму, національної гідності, розуміння своєї причетності до всіх подій, які відбуваються в Україні; розвивати в учнів бажання брати посильну участь у допомозі і підтримці захисників Вітчизни та цивільних українців.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар