середу, 13 грудня 2023 р.

Вітальний майданчик

 


Вітаємо Тетяну Строкач з присудженням міської літературно-мистецької премії ім. І. С. Нечуя-Левицького 2023 року. Нагороду письменниця-краянка отримала  за оригінальне втілення українського національного характеру в творах, надрукованих у літературному альманасі «Про що гудуть сирени України», літературно-художньому виданні «Соняховий лев», збірці дитячих творів з українським колоритом «Казкові вечорниці» та Всеукраїнських дитячих журналах.

Головний вагомий доробок Тетяни Строкач – поезія, яку вона завжди охоче презентує білоцерківцям. Її книги користуються популярністю серед читачів-дітей. Творчість поетеси вивчається по всій країні, її поезії надруковані у підручниках для учнів початкових класів.

Кожен вірш авторки наповнений світлом доброти, милосердя, співчуття, щирості та вчить дитину мріяти, фантазувати, розуміти мову живих істот. Як говорить сама поетеса: «…все, чим я займаюсь: і ляльки, і поетична творчість – зроблені з любов’ю до дітей і для дітей, з любов’ю до неньки – України!.. Хочеться, щоб наші діти росли справжніми українцями, щоб знали народні звичаї, прикмети, фольклор, а інформація для них була доступна і подана в легкій ігровій формі».

Бажаємо переможниці подальших успіхів та творчого натхнення, реалізації задумів в житті та на поетичному горизонті.

Немає коментарів:

Дописати коментар