середу, 6 грудня 2023 р.

Збройні сили України — слава, гордість, міць країни!»

 


День Збройних Сил України — це свято на честь тих, хто захищає територію країни. Це свято сильних, мужніх та відважних військовослужбовців, завдяки незламному духу та звитязі яких українці почуваються у безпеці. Це свято, коли в серцях у кожного патріота поєднуються гордість за героїв і смуток за тих, хто боронив Україну до останнього та поклав за неї своє життя.

6 грудня  з нагоди відзначення Дня Збройних сил України  в ЦДБ для читачів, четвертокласників гімназії-початкової школи №11, проведено патріотичну годину «Збройні сили України — слава, гордість, міць країни!», яка була спрямована на виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління.


 

Захід відкрила завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко. Вона привітала присутніх із святом та провела пізнавальну бесіду-діалог «На варті Вітчизни». Під час перегляду презентації «Збройні Сили України: історія і сучасність» діти дізналися структуру ЗСУ: які є роди військ, назви військових частин та підрозділів.



 

Школярі, затамувавши подих, слухали історію про 72-гу окрему механізовану бригаду  ім. Чорних запорожців, яка брала участь в обороні Маріуполя та в боях за Донецький аеропорт у 2014–2015 роках, билася за Авдіївку у 2016–2017, а в лютому-березні 2022 року зупинила російську армію на підступах до Києва.


 

Не менш цікавою  виявилася інформація про бригаду тактичної авіації м. Васильків  та  «Привид Києва» — міську легенду про учасника російсько-української війни, українського пілота-аса; збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації, який за перші 30 годин російського вторгнення в Україну здобув 6 повітряних перемог у небі над Києвом: збив 2 літаки Су-35, 2 літаки Су-25, по 1 літаку Су-27 і МіГ-29.

 


Військово-морські сили ЗСУ були представлені на прикладі 385-тої окремої бригади морських безпілотних комплексів спеціального призначення, створеної цього року, яка атакує морськими безекіпажними катерами російські військові об’єкти в окупованому Криму та кораблі ворожого флоту в Чорному морі.

Під час розповіді пані Олена презентувала книжкову виставку «Незламні».   

Хвилиною мовчання вшанували загиблих Героїв, які поклали свої життя за Україну.

Захід закінчився флешмобом «Найкраща Арміє світу, дякуємо тобі за життя і за Україну!».


Немає коментарів:

Дописати коментар