понеділок, 10 серпня 2020 р.

Новинки-цікавинки для маленьких читайликів

  

Винниченко Ю. Казки зі Львова / Юрій Винничук ; ілюстр. Ірини Борисової. – Харків : Фоліо, 2017. – 24 с. : іл.

У цій веселій, з кумедними малюнками книжці відомого українського письменника Юрія Винничука розповідається про те, як поводяться примхливі львівські комини і що буває, коли комин образиться; про старого, який мешкав на Клепарові й щодня грав на катеринці, та про шпака Діонизія і львівське радіо. Не менш цікава казка про велику родину левів, яка у Африці скуштувала смачнючого пирога з вишнями, що спекла Лесикова бабуся у Львові: леви відмовилися від м'яса і вчинили демонстрацію, вимагаючи лише бабусиних пирогів. Ілюстрації до «Казок зі Львова» намалювала чудова художниця Ірина Борисова.

Винниченко Ю. Мандрівний будиночок / Юрій Винничук. – Харків : Фоліо, 2019. – 24 с.

З нової веселої книжки Юрія Винничука ви дізнаєтеся про захопливі пригоди мандрівного будиночка: про те, як ним заволоділи привиди, в який спосіб він звільнився і хто, врешті-решт, в ньому оселився.

Драчковська О. Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама / Оксана Драчковська. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2019. – 32 с.

Автобіографічна історія-казка про себе та свого синочка Назарка, який, на жаль, із самого народження є дитиною з інвалідністю та не може ходити. Мама Оксана щодня веде боротьбу за краще майбутнє свого Назарка. Казка розповідає діткам, що не всі люди однакові, як не варто здаватися, коли важко, як триматися, коли сил не залишається і як жити в цьому світі, який, здебільшого, призначений для звичайних людей. Казка дуже легка, цікава та кольорова, яка дарує усмішку та надію.

Заржицька Е. Пригоди динозавриків : повість-казка / Еліна Заржицька. – Х. : Юнісофт, 2020. – 96 с.

 Щирі й добродушні герої — динозаврик Досвіт i його друзі — мріють створити команду рятувальників «До-ла-до». Чи вдасться малюкам порятувати мешканців лісу й самим уникнути страшних зубiв алозавра? Ця чудова книжка познайомить дiтей з найцiкавiшими доісторичними тваринами: птеродактилем, iгуанодоном, бронтозавром та іншими. А також розповість багато дивовиж про світанок нашої планети.

Ісерн С. Емоціємір інспектора Дила. Розпізнавай, вимірюй та керуй своїми емоціями / Сусанна Ісерн ; пер. з іспанскої Олени Забари ; ілюстр. Моніки Карретеро. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 100 с.

Книга навчить легко та весело розпізнавати, вимірювати свої емоції та керувати ними. А допоможуть в цьому емоціємір, інспектор Дил та Емі. Варто лише привести в дію емоціємір, і почнеться захоплива мандрівка у світ емоцій.

Курков А. Казка про пилососика Гошу / Андрій Курков. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2008. – 48 с.

У книжці маленькі читачі знайдуть неповторні казки відомого українського письменника Андрія Куркова: «Казка про Гошу», «Гоша і Дірка-В-Стелі», «Тато на пенсії», «Знайомство з Телефункеном», «Кухонні пригоди Гоші», «Нічний гість», «Абрикосово-повидлове свято».

Немає коментарів:

Дописати коментар