середу, 12 серпня 2020 р.

Цікавинки для маленьких читайликів

 

Мєлех А. Емі і Таємний Клуб Супердівчат / Агнешка Мєлех ; пер. з пол.. Вікторії Міщук. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2019. – 176 с.

«Емі і Таємний Клуб Супердівчат» — перша книжка з серії польської письменниці Агнєшки Мєлех про допитливу шестилітку, яка обожнює таємниці. На дошкільній підготовці Емі разом з подружками засновує Таємний Клуб Супердівчат. Що ж таємничого може трапитися в житті дошколярок? Невже загадкові люди в аеропорту настільки підозрілі, що дівчаткам доводиться шпигувати за ни­ми навіть в оперному театрі? Таємний Клуб просто-таки полює на таємниці, а якщо їх нема — дівчата вигадують їх самі.

Мозер Е. Веселі історії на добраніч / Ервін Мозер. – Чернівці : Книги-ХХІ ; Чорні вівці, 2020. – 240 с.

Читачі вирушать у подорож уже знайомим їм світом, але новими маршрутами, завітають разом з героями оповідей у найнесподіваніші місця та здійснять чимало відкриттів. Можна прогулятися сушею з філософом борсучком Ґюнтером, насолоджуючися казковим краєвидами. Влаштувати собі пригоду у підводних світах разом з котиком Гельфрідом та механіком Зіґурдом-мишеням. Вирушити у міжзоряну мандрівку з іншими мишенятами-відчайдухами — Мануелем та Діді. Однозначно, що читачі не нудьгуватимуть, адже на сторінках книги безліч цікавих, яскравих, кумедних, зворушливих персонажів: птахів, тварин, комах, рослин.

Смаль Ю. Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся / Юля Смаль. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 136 с.

Знаєте, як заховати туман у склянці? А як перетворити яйце на гумовий м’ячик? Для цього не обов’язково бути чарівником. Достатньо кілька інгредієнтів, які можна знайти на кухні, знати правила безпеки, а ще бути відкритими до світу та допитливими, як Лесик — герой цієї книжки. Він проводить цікаві хімічні експерименти зі своїми старшими братом і сестрою, і вони разом відкривають безліч нового про атоми, молекули, протони, кристали і про те, чому лід може бути гарячим. Отож, якщо хочете дізнатися, з чого складається наш Всесвіт, і готові стати справжніми науковцями, гайда читати захопливі Лесеві історії. Експериментуйте і дізнавайтеся!

Стус Т. Рі(з)дні люди / Таня Стус. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 26 с.

Книжка «Рі(з)дні люди» – про порозуміння, про нашу людську інакшість, яка збагачує та об’єднує малі й великі світи. Можна дивуватися чи навіть остерігатися різноманітності емоцій, вигляду, вчинків людей. Ця різноманітність не має ставати на заваді близькості в родині й спорідненості в безмежжі культур та традицій

Сухомлинський В. Бджолина музика / Василь Сухомлинський. – Х. : Школа, 2020. – 96 с.

Нова збірка творів Василя Сухомлинського спеціально укладена для дітей, які щойно почали читати. Ретельно дібрані тексти будуть цікавими й зрозумілими для малечі, а великий шрифт надасть дітям можливість читати книгу самостійно. Але, хто б не читав самі твори, вкрай важливо, аби дитина поміркувала над прочитаним разом із дорослими, дослухалася до голосу свого серця, зробила певні висновки — власні кроки до того, аби стати Справжньою Людиною

Немає коментарів:

Дописати коментар