вівторок, 4 серпня 2020 р.

Книги для підлітків


Арєнєв В. Сапієнси / Володимир Арєнєв. – Х. : Ранок, 2019. – 224 с.
2178 рік, Київ, світ далекого майбутнього. Одного квітневого дня звичайнісінький школяр Михайло Неборак познайомився з новачком на ім’я Олександр Ненарок. У нього дві мами, дідусь-некромант і залізне серце. Але це — лише початок карколомних пригод у довгоочікуваній науково-фантастичній повісті для підлітків від знаного в Україні та Європі письменника Володимира Арєнєва.
Вольямс Д. Малий мільярдер : роман / Девід Вольямс ; пер. з англ. І. Ємельнової. – К. : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 224 с. : іл.
У Джо є багато причин бути щасливим. Десь мільярд, насправді. Річ у тім, що Джо дуже багатий. Реально дуже-дуже багатий. У Джо є власний гоночний трек, боулінг, кінотеатр і армія домашньої прислуги. Джо найбагатший дванадцятирічний хлопчик на світі, але почувається він геть нещасливим. Чому? Тому що має мільярд грошей… і жодного друга. Про дружбу, перше захоплення і… усвідомлення, що найкращі речі в житті - безкоштовні.
Пунсет А. Клуб червоних кедів. Подруги forever! : повість / Ана Пунсет. – Л. : Видавництво Старого Лева, 2019. – 288 с.
Ця книжка іспанської письменниці Ани Пунсет — перша в серії «Клуб червоних кедів». Четверо подруг-семикласниць вирішують створити свій клуб — з власними правилами і знаковими для них червоними кедами, які обіцяють носити повсякчас. Одна з дівчат, на жаль, змушена переїхати з родиною до Німеччини, і подруги неймовірно сумують за нею. Раптом з’являється нагода відвідати її в Берліні, взявши участь у конкурсі. Кому дістанеться перемога: Клубу червоних кедів чи касті Модних? На які капості здатна лідерка Модних, щоб добитися свого — читайте в цій захопливій підлітковій повісті.
Чейнані З. Школа Добра і Зла. Книга 1 : роман / Зоман Чейнані ; пер. з англ. Т. В. Марунич ; худож. Я. Бруно. – Харків : Ранок, 2019. – 608 с.
У Гавалдоні всі батьки тремтять від жаху. Повертається Директор легендарної Школи Добра і Зла, щоб назавжди забрати двох дітей до світу казки. І щоразу його вибір непередбачуваний. Проте Софі, білявка у рожевому платті і кришталевих туфлях, упевнена, що вона буде обрана для Школи Добра. Та й на місце майбутньої злої чаклунки вже обране дитя — Агата. Чорні сукні, думки про смерть і неприязність до всіх — хіба ці якості не прямий квиток до Школи Зла? Але все сталося не так, як гадалося: долі дівчат помінялися місцями. Можливо, це підказка для відгадування загадки, ким Софі та Агата є насправді?
Чейнані, З. Школа Добра і Зла. Світ без принців. Книга 2 : роман / Зоман Чейнані ; пер. з англ. Т. В. Марунич ; худож. Я. Бруно. – Харків : Ранок, 2019. – 528 с.
Софі та Агата повертаються до Гавалдона. Тепер, коли Директора Школи знищено, дівчата можуть прожити своє «Довго і Щасливо» вдома. Але щасливе закінчення казки не таке райдужне, як уявляла собі Агата. Вона розуміє, що любов подруги не зможе замінити кохання принца, і потай від Софі хоче повернутися назад. Бажання Агати відкриває портал до Школи. А точніше, до Школи Хлопців і Дівчат. Союз Агати і Софі зруйнував правила чарівного світу, об’єднав принцес із відьмами, чарівників із принцами. До чого призведе ця зміна, і чи зможуть подруги повернути втрачену школами рівновагу, не втративши одна одну?
Шевердіна А. Крамниця щастя / Анастасія Шеквердіна. – К. : Час майстрів, 2019. – 218 с. : іл.
Повсякденне життя невеличкого провінційного міста сколихнули надзвичайні й таємничі події. Одного дня в містечку з’являється дивний старий – чи то йог, чи то лікар, чи то фокусник – і відкриває «Крамницю щастя». Хто ж не захоче втілити свою заповітну мрію за доступною ціною?! Покупці магічних товарів один за одним намагаються перехитрити долю. Але за магію, як і за все в житті, треба платити. «Крамниця щастя» здатна перевернути життя. Відвідайте її й приготуйтеся до неймовірних пригод!

Немає коментарів:

Дописати коментар