вівторок, 11 серпня 2020 р.

Для вас, тінейджери!

Барфілд М. Елементарно! Науковий детектив / Майк Барфілд ; пер. з англ.. Ганни Яновської. : Х. : Вид-во «Жорж», 2020. – 64 с.

Найлегший і найцікавіший спосіб ознайомитися із Періодичною системою Менделєєва — долучитися до розслідування наукового детектива Шерлока Хімса. Разом ви знайдете і розпізнаєте всі 92 елементи-«злочинці», з яких складається цілий Всесвіт, проведете цікавезні хімічні досліди і дізнаєтеся багато дивовижних фактів про видатних учених.

Фішки книги:

-         книга у цікавий доступний спосіб знайомить із таблицею Менделєєва, розглядаючи окремо кожен елемент;

-         автор наводить приклади і пропонує різноманітні досліди, які можна провести в домашніх умовах;

-         більше не потрібно зазубрювати нудні біографії видатних хіміків, бо цікаві факти з їхнього життя можна прочитати у дотепному форматі коміксів;

-         інформація подана з гумором, що допомагає дитині легше засвоювати матеріал.

Берджис С. Дракон із шоколадним серцем / Стефані Берджис ; пер. з англ. Д. Березиної. – Х. :Віват, 2020. – 288 с.

Перед вами чарівна й наснажлива пригода, сповнена добра й справжньої дружби, заради якої варто долати всі перешкоди. Усі знають, що дракони люті й могутні. Юна Авантюрина вважає себе саме такою, але дорослі родичі не відпускають її саму з печери. Тож якось рішуче дитинча крадькома тікає з печери — і тут-таки потрапляє в пастку. Запашний трунок підступного мага перетворює войовничу драконку на беззахисну дівчинку. І вже немає гострих іклів, широких крил і вогню, що вивергається з пащі. Байдуже, наскільки сильнішою за людей була Авантюрина, — тепер вона одна з них. Неймовірні пригоди чекають попереду, адже тепер у її житті, окрім слабкого тіла, є нове пристрасне захоплення — шоколад.

Варуфакіс Я. Розмови з донькою про економіку. Коротка історія капіталізму / Яніс Варуфакіс. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 168 с.

Як пояснити нерівність народів та держав і чим може зарадити демократія? Світом керують гроші чи їх відсутність? Як працює економіка в ринковому суспільстві? Куди веде людство розвиток технологій і чи є в людини шанс залишитися людиною і вберегти планету від самої себе? На ці та інші теми зі своєю 13-річною донькою Ксенею розмовляє відомий грецький економіст Яніс Варуфакіс. Пояснити просто й цікаво складні, але дуже важливі речі йому допомагають: цар Едіп та Ікар, Архімед, австралійські аборигени, доктор Франкенштейн, Фауст і навіть агент Сміт з культової «Матриці».

Гарньє С. Думай і дій як кіт / Стефан Гарньє ; пер. з фр. В. Барської. – Х. : Віват, 2019. – 160 с.

Стефан Ґарньє пильнує за своїм котом протягом 15 років і щодня відкриває щось нове! Він постійно вчиться в домашнього улюбленця, адже кіт: незалежний, гордий, спокійний, розсудливий, спостережливий, витончений, харизматичний…Автор виділив 40 характерних котячих рис, які можуть бути корисними й у нашому повсякденному житті: на роботі, в школі, вдома, у колі друзів — кіт навчить вас опановувати стрес, оберігати власну незалежність, потайки впливати на все…

Кемерон Б. Обіцянка собаки : роман  / Брюс Кемерон ; пер. з англ.. Ю. Підгорної. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 384 с.

Кажуть, усі собаки потрапляють до раю. Особливо такі, як Бейлі. Він прожив чимало життів і нарешті може спочити. Та Ітан, перший господар Бейлі, знов відправляє його на землю. Врятувати ще одну родину. Виконати свою останню обіцянку людям. Тут без жертв не обійтися: Бейлі має забути свої попередні життя та втратити спогади про Ітана. Віддати найдорожче заради щастя чужої родини. Однак собача любов здатна творити великі дива. І Бейлі готовий до своєї останньої подорожі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар