понеділок, 3 серпня 2020 р.

Новинки для підлітків




Бадділь Д. Ґеймпад для керування людиною / Девід Бадділь. – Х. : Ранок, 2019. – 352 с. : іл..- (Серія «Агенція батьків»).
Двійнята Фред та Еллі — справжні ботани (хоч їм і прикро це визнавати). Вони залюбки проводять вільний час за читанням коміксів, вивченням математики та грою у відеоігри. Здається, таким, як вони, ніколи не стати зірками у школі. Проте все змінюється, коли до їхніх рук потрапляє чарівний Ґеймпад, здатний керувати людьми, наче ігровими персонажами. «ФІФА», «Майнкрафт», «Вуличний боєць» — у кожній ситуації своя гра.
Грищенко С. Винятки із правил : повісті, оповідання / Саша Грищенко. – К. : Академія, 2018 . – 128 с.
У героїв повістей та оповідання різні історії, але вони багато в чому подібні, бо - юні. Живуть емоціями. Прагнуть справжності. Шукаючи дружбу, наражаються на підступність. Іноді безголово відриваються. Як уміють б'ються за себе і знаходять себе.
Космовська Б. Великий вибух, або К. проти К. / Барбара Космовська, Гжегож Касдепке ; пер. з польської Д. Гук. – Х. : Школа, 2020. – 176 с.
У вipтуaльнoму cвiтi бaгaтo пepeвaг: зoкpeмa, тaм мoжнa бути ким зaвгoднo i пиcaти пpo ceбe щo xoчeш. Мoжнa вигaдувaти icтopiї, фaнтaзувaти, виcтaвляти якicь фoтки. Мoжнa бути кpутим i клacним! Вce oднo ж нixтo нe знaє, як уce є нacпpaвдi. Тa чи дoвгo мoжнa вдaвaти з ceбe кoгocь? I щo cтaнeтьcя, кoли пpaвдa знeнaцькa вийдe нaзoвнi?
Мацко І. Кава по-дорослому : повість / Ірина Мацко. – К. : Академія, 2018. – 128 с.
Книга «Кава по-дорослому» – про дівчину, якій складно зрозуміти, чому люди не вміють ладити з людьми і чому потрібно собою доказувати свою любов. Вона шукає кохання, а наражається на грубе поводження з собою. Розчарування, здається, знищать її. Але за крок до того, щоб загубити себе в собі і серед тих, хто зруйнував себе, їй відкривається шанс для іншого життя.
Ткачук Г. Вечірні крамниці вулиці Волоської. – Галина Ткачук. – К. : Темпора, 2019. – 124 с.
Це правдива історія про затишні крамнички на вулиці Волоській, що на Подолі, про їхніх завсідників — білок, птахів, собак та інших громадян… А ще — про тих безсоромних злодіїв, що надумали позбавити Поділ його найдорожчих реліквій… Які ж страшні пригоди, які тяжкі випробування чекають на героїв цієї книжки! Ні! Собі такого не побажаєш. І своїм близьким і рідним — тим більше. Навіть знаючи вже, чим усе це закінчиться, редактор, людина загалом неполохлива, радить усім прочитати цю книжку. Адже тоді Ви, шановний читачу, зможете довідатися, що сталося з іншими, і ніколи не допустите, щоб подібне сталося з Вами або — не приведи Господи! — з Вашими близькими й рідними.

Немає коментарів:

Дописати коментар