вівторок, 25 серпня 2020 р.

Цікаві факти про книги і бібліотеки

В Єревані поряд з  дитячою бібліотекою знаходиться дуже цікавий пам'ятник «Читач» (автор Арман Давтян).  

   

На перший погляд це просто стопка книг, насправді ж - це сходи, верхня частина яких – крісло, в якому посидіти може будь-який  відвідувач. Над кріслом встановлена лампа, яка, за задумом автора, символізує Читача – «Світлу голову», схилену над книгою. Кожен, хто сяде в «крісло» з книг, сам стане героєм пам’ятника.

Біля постаменту є маса цікавих інтерактивних функцій. Він єдиний в світі, що містить електронний контент і прикладну багатофункціональність. Завдяки WiFi, що всталений у бронзовий пам’ятник, у цій зоні книголюби можуть завантажити на електронний носій будь-яку вподобану книгу,  необхідне для навчання видання і почати читати або на місці, або вже вдома.

 

Свого «Читача» автор наділив ще однією інтерактивною властивістю: в задній частині пам'ятника встановлена велика книга, яка виконує роль поштової скриньки. Будь-яка людина, що пробує себе в прозі, поезії чи іншому літературному жанрі, може кинути в книгу-пошту свій твір, упакований в конверт. Обов'язкова умова - залишити на конверті зворотну адресу.

Немає коментарів:

Дописати коментар