пʼятницю, 2 липня 2021 р.

2 липня в календарі. КНИГА ДНЯ

 

         День собак був заснований експертом з сімейних стосунків на ім'я Коллін Пейдж в США в 2004 році.

Підрахувати  точну кількість собак в світі вкрай важко, але статистики стверджують, що зараз ця цифра становить понад 525 мільйонів собак .

Собак справедливо називають найкращими й найвідданішими друзями людини. Вони і розрадники, і захисники, і мисливці, і рятівники у горах та на воді, і митники, і поводирі. Не дивно, що ці чотирилапі створіння надихають авторів книжок, особливо тих, хто творить для дитячої та підліткової аудиторії, бо найбільшу радість песики приносять дітям. Їхня невтомна грайливість, винахідливість і безпосередність щиро єднає їх з малюками.

КНИГА ДНЯ

Джеремі Стронг «Ракета на чотирьох лапах»

     Не дарма ця книга входить до серії «Читання для реготання». Британський письменник Джеремі Стронґ уміє веселити читачів. На сторінках книги читач зустріне хлопчика Тревора та його подружку Тіну, а ще кумедну, нестримну, блискавично швидку і невгамовно пустотливу собачку Стрілку, яка здатна, наче ракета, миттєво розвинути швидкість до ста миль на годину, і на цій самій швидкості втрапити разом з Тревором і Тіною у якусь веселу халепу.

Стрілка не з тих, хто буде чемно виконувати команди і дотримуватися правил. З рудою собацюрою із хвилястими вухами стається стільки пригод, що у Джеремі Стронґа вийшло аж чотири книжки: «Ракета на чотирьох лапах», «Розшукується Ракета на чотирьох лапах», «Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах», «Ракета на чотирьох лапах під прикриттям».


 

Колись автор думав, що собаки – це приємні і чемні створіння, як його домашня улюблениця Люсі, аж доки друзі не попросили вигуляти їхніх псів-розбишак. Вони розбігалися хто куди, вперто ігнорували команди і звертання, намагалися заплутати Джеремі своїми повідками. Після виснажливого досвіду письменник вирішив, що має про це написати, аби попередити про клопоти і радощі, які чекають на господарів чотирилапих ракет.

Немає коментарів:

Дописати коментар