понеділок, 12 липня 2021 р.

Читаємо влітку

 


Лущевська О. Безхвоста / Оксана Лущевська. – Х. : Віват,  2018. – 64 с.

Чи доводилось вам грати у шкільному театрі? Тоді вам точно будуть знайомі і припадуть до смаку події, описані у новій книжці Оксани Лущевської. Якщо точиться боротьба за роль Лисиці, усі методи і засоби виправдані. А може, таки ні? Ця добра історія – про справжню дружбу, найкрутішу кураторку арт-студії і таку знайому «Рукавичку», яку ми всі спізнаємо по-новому. І вас обов’язково зачарує дивовижний світ, створений Яною Гавриш, весь зітканий із напівсвітла і легких олівцевих штрихів.

Лущевська О. Скелет без шафи / Оксана Лущевська. – Х. : Ранок,  2019. – 96 с. 

У житті підлітків бувають моменти, коли вони почуваються так самотньо… Друзів у Ані фактично немає, через статуру її часто обзивають і ображають однокласники, найкраща подруга Кіра переїхала в інше місто… Єдина відрада дівчинки — це наука. Зокрема, анатомія. Аня мріє стати експерткою з медицини та веде анатомічний блог. А ще має особливого таємного друга. Він завжди підтримає, зрозуміє й розрадить. І, можливо, допоможе дівчинці стати впевненішою та популярнішою серед однокласників.

Пілки Д. Пригоди Капітана Підштанька / Дейв Пілки. – К. : КМ-БУКС, 2018. – 128 с.

Колись в шкільні роки Джордж і Гарольд створили самого неймовірного героя всіх часів і народів, а +зараз намагаються його оживити. Отже, зустрічайте - Капітан Підштанько власною персоною.  Справжнє ім’я його є страшною таємницею, тож навіть він сам не здогадується, що ця розповідь про нього.  Як Джордж і Гарольд придумали свого героя? З якими труднощами їм довелося зіткнутися? Як ці труднощі стикалися потім з Капітаном Підштаньком? Читайте на сторінках першої епічної новели «Пригоди Капітана Підштанька. Книга 1 »!

Чепілка О. Світлячок / Олена Чепілка. - К. : Світло на Сході, 2018. – 80 с. : іл.

На маленькому лісовому ставочку вирує життя. Комашки й жучки, які густо заселили береги ставка та ліс, що підступав до нього, живуть своїм життям, никають землею, повзають і літають. І серед них - маленький світлячок, який тільки починає своє знайомство з цим світом, ставком і його мешканцями. І відразу ж він стикається із безліччю небезпек, які підстерігають усюди. Але є ті, хто приходить на допомогу. Світлячок і сам завжди готовий допомогти, інакше не можна, адже він - Світлячок, він повинен світити вночі, щоб ніхто не заблукав у пітьмі й не загинув.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар