пʼятницю, 9 липня 2021 р.

Все в «шоколаді!»

 

11 липня відзначається Всесвітній день шоколаду – найулюбленішої солодощі малечі.

 Святкувати його почали в усьому світі з 1995 року, але далеко не всі маленькі читачі книгозбірні знали про його існування, так само, як і безліч цікавих фактів і відомостей, пов’язаних із шоколадом і його історією.

Всесвітньому дню шоколада був присвячений феєрично-солодкий читацький марафон «Розумнику – солодкий подарунок», який відбувся 9 липня в центральній бібліотеці для дітей.

 Бібліотекарка  Світлана Шалагіна розповіла дітям легенду ацтеків про «їжу богів» (так індіанці називали шоколад). Діти дізналися: звідки ж походить шоколад, де його батьківщина, які народи його відкрили, коли і як він потрапив до Європи та на наші землі. Бесіду ілюструвала та супроводжувала книжкова виставка «Солодке читання».


  

Читацький марафон проходив протягом дня. Всі відвідувачі дитячої книгозбірні мали можливість пройти шоколадну терапію, відгадуючи непрості загадки та відповідаючи на запитання вікторини «Все в «шоколаді!». Вони читали з обгорток шоколаду питання про найулюбленішу з ласощів, змагалися за звання «Шоколадний розумник» й одержували приємні смачні шоколадні сюрпризи.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар