понеділок, 5 липня 2021 р.

Ювіляр липня

 


8 липня – 50 років від дня народження  
Сергія Гридіна (1971), 
 українського прозаїка


          
Сергій Гридін – сучасний український письменник, автор багатьох пригодницьких творів для дітей та юнацтва. Студіював на економічному факультеті Рівненського інституту інженерів водного господарства, здобувши диплом у 1994 році. Він є номінантом та лауреатом літературного конкурсу Спілки письменників на найкращу книгу року «Глиняний кіт».

Народився у 1971 р. у місті Здолбунів Рівненської області, де у 1988 році закінчив середню загальноосвітню школу.

З дитинства хлопчик Сергійко вирізнявся серед однолітків. В першу чергу чималою вагою. Якщо середньостатистична дитина важила до 14 років 50-60 кг., то Сергійко всі 86 кг. Однак після 14-ти задумався над своїм майбутнім і зайнявся спортом, що, напевне, додало твердості характеру та сприяло стандартизації у підлітковій спільноті.

Після невдалої спроби скласти вступні іспити до Київського державного університету, влаштувався на роботу слюсарем. Згодом отримав диплом економіста та обійняв посаду за бухгалтерською спеціальністю. Під час проведення за останнім місцем роботи чергової перевірки контролюючими органами виникло бажання відірватися від реальності і полинути в світ, далекий від законів про корупцію, бухгалтерської документації та в’їдливих перевіряючих. 

Саме тоді була написана перша книга «Федько, прибулець з інтернету». Після того, крім основної роботи, з’явилось захоплення, якому присвячується весь вільний час.         

Сергій Гридін опублікував цикл творів про пригоди Сашка та Петрика: «Федько, прибулець з інтернету», «Федько у віртуальному місті» та «Федько у пошуках чупакабри». 

Крім того, він створив низку оповідань для підлітків, з-поміж них «Відчайдушні», «Не такий», «Незрозумілі», «Не ангел», «І паралельні перетинаються» та «Дорослі зненацька».










 

Немає коментарів:

Дописати коментар