понеділок, 19 липня 2021 р.

Це треба знати всім

 Статистика свідчить, що за умови своєчасного надання екстреної медичної допомоги в Україні щороку можливо врятувати 30-40 тисяч осіб. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надана перша невідкладна допомога залежать результати подальшого лікування, а у багатьох випадках і життя потерпілих.

19 липня в центральній бібліотеці для дітей для вихованців дитячого літнього табору «Osvitaland» був організований тренінг «Це треба знати всім» з надання першої невідкладної допомоги постраждалим при ДТП. Тренерка – волонтерка Товариства Червоного Хреста України Анастасія Ряжська розповіла дітям про первинну медичну допомогу в екстреній ситуації до приїзду бригади швидкої допомоги, а також ознайомила з основними прийомами серцево-легеневої реанімації.


 
          Під час тренінгу діти опановували навички, які допоможуть правильно діяти в перші хвилини після виявлення потерпілого, щоб не втратити дорогоцінний час до приїзду швидкої. Прийоми реанімації переважно відпрацьовувалися на навчальному манекені-тренажері «Ганнусі» та умовних пацієнтах.


        
При наданні першої долікарської допомоги пані Анастасія вчила дітей керуватися такими принципами як: швидкість, послідовність дій «Бачу. Чую. Відчуваю», рішучість та спокій. Під час тренінгу діти мали можливість під наглядом досвідченого фахівця зробити штучне дихання та закритий масаж серця на манекені.


 
       Сподіваймося, що отримані знання й практичні навички будуть корисними для учасників заходу, але не знадобляться у реальному житті.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар