четвер, 15 липня 2021 р.

День в календарі. КНИГА ДНЯ

15 липня – День українського миротворця

Із українського миротворчого контингенту почалась славна бойова історія Збройних сил України. В 1992 році уряд України отримав запрошення долучитися до врегулювання югославського конфлікту. Перші військовики ЗС України вирушили на Балкани 15 липня 1992 року. Тож починаючи з 2013 року 15 липня відзначається як День українських миротворців.

У наступні роки географія миротворчої діяльності України невпинно розширювалася. Ангола, Конго, Ліван, Сьєрра-Леоне, Ірак, Ліберія – це далеко не повний перелік «гарячих точок», в яких побували українські військові. Миротворчі операції здійснювалися під егідою ООН, ОБСЄ, НАТО та інших міжнародних організацій.

КНИГА ДНЯ

Андрій Куліш «Чужа війна»

           Це книжка про українських миротворців, яку написав миротворець. І це не спомини чи історичне дослідження, а гарна документальна повість, що якнайкраще допоможе зрозуміти та пізнати, що таке миротворча служба. Пощерблені кулями стіни Сараєва, пил боснійських доріг, замурзані діти, зруйновані будинки, волонтери Червоного Хреста, милосердя та жорстокість… Хто, коли та навіщо стріляє у миротворців – про все це на сторінках книжки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар