понеділок, 19 липня 2021 р.

Давайте знайомитись: Роузі Бенкс— британська дитяча письменниця

 


Роузі Бенкс (справжнє ім’я Анна Боулз) — британська дитяча письменниця, авторка популярних книжкових серій «Таємне королівство» (2011-2015) і «Таємні принцеси» (2016-2018), перекладених багатьма мовами світу.

Роузі Бенкс виросла у невеличкому селі на Південному Заході. В дитинстві вона часто мріяла про чарівних істот і далекі місця, тож не дивно, що в дорослому віці вона написала низку історій, щоб здійснити ці мрії. Прототипами головних героїв стали її подруги.

Ступінь бакалавра англійської філології здобула в Оксфордському університеті. Працювала редакторкою та авторкою престижних видавництв «Egmont», «Hachette Children's Books», «HarperCollins». Живе в Лондоні.

Під псевдонімом Роузі Бенкс опублікувала популярні серії про дівчат-школярок. Це подруги Еллі, Саммер і Жасмин, що своєю дружбою та кмітливістю протистоять підступам королеви Злючої, та  нерозлучні приятельки Мія і Шарлотта, які склали клятву потаємних принцес.

Бенкс Р. Русалчин риф : казкова повість / Роузі Бенкс. – К. : Рідна мова, 2020. – 96 с. : іл. – (Серія «Таємне королівство»).

Одного разу дівчатка-подружки знайшли чарівну скриньку і з тих пір розпочалися для них захопливі пригоди! Чарівна скринька переносить дівчаток Еллі, Саммер і Жасмин просто на морське дно! Що очікує на них у Підводному царстві? Нові друзі — русалки та тритони, морський коник Роз і прекрасна чарівна Перлина бажань. А ще, звісно, підступна королева Злюча зі своїми посіпаками — грозовими духами.

Бенкс Р. Чарівна гора: казкова повість / Роузі Бенкс. – К. : Рідна мова, 2020. – 96 с. : іл. – (Серія «Таємне королівство»).

У цій книжці пригоди подружок Еллі, Жасмин і Саммер відбуваються на засніженій Чарівній горі. Їм доведеться знайти п’яту за ліком грімницю, сховану королевою Злючою серед рожевих заметів, і врятувати снігових домовиків, які можуть перетворитися на бурульки!

Бенкс Р. Сяючий берег: казкова повість / Роузі Бенкс. – К. : Рідна мова, 2020. – 96 с. : іл. – (Серія «Таємне королівство»).

Наближується свято літнього сонцестояння, найчарівніша ніч у році! Цієї ночі феї Таємного Королівства збираються на Сяючому березі, щоб відзначити свято поновлення чародійства. Підступна королева Злюча готова будь-що позбавити жителів Королівства їхніх казкових сил! Чи зуміють Еллі, Жасмин і Саммер знайти шосту грімницю до опівночі?

Бенкс Р. Пригода з дельфінами: казкова повість / Роузі Бенкс. – К. : Рідна мова, 2020. – 96 с. : іл. – (Серія «Таємні принцеси»).

Дівчатка Мія і Шарлотта живуть в різних країнах. Мія в Англії, а Шарлотта в Каліфорнії. Вони обидві найкращі подружки. Допомагає їм зустрітися і весело провести час чарівний кулон. Він переносить їх у чарівне місце – Палац Зірки Бажань. Дівчатка там навчаються на таємних принцес, які виконують бажання діток. Але завжди їм перешкоджає виконати бажання діток погана принцеса Трутта. В цій книзі Мія і Шарлота допомагають здійснитися бажання дівчинки Емілі не боятися моря. Трута слідкує за дівчатками через магічне люстерко своєї пудрениці.Чи вдасться дівчаткам своєю магією справдити бажання Емілі? Чи жахлива принцеса Трута завадить їм?

Бенкс Р. Зоряний вечір: казкова повість / Роузі Бенкс. – К. : Рідна мова, 2020. – 96 с. : іл. – (Серія «Таємні принцеси»).

В цій частині розповідають про те, як «принцеси дружби» допомагали здійсненню Лориного бажання: знайти друзів в літньому таборі. Звичайно Трута з Гексом втручались і заважали, як могли, але дівчата були непереможні і успішно здійснили мрію та отримали по третьому діаманту на своїх золотих кулонах і, завдяки їхній перемозі, третя вежа в «Палаці Зірки Бажань» полагодилась.

Бенкс Р. Сюрприз для кролика: казкова повість / Роузі Бенкс. – К. : Рідна мова, 2020. – 96 с. : іл. – (Серія «Таємні принцеси»).

Цього разу вони мають справдити мрію Айші, яка хоче мати домашнього улюбленця. Чи зможуть подружки допомогти Айші — і нарешті повернути принцесі Еллі чарівну паличку, яку вкрала підступна Трута?

Немає коментарів:

Дописати коментар