вівторок, 4 квітня 2023 р.

Книжкові рейтинги у березні 2023: підсумки голосування читачів

 

 Найулюбленіші  книжки читачів ЦДБ у березні

Топ-5 книг для дітей

1.     Меган МакДональд. Серія книг «Джуді Муді»

 Це історії про допитливу, веселу та життєрадісну дівчинку на ім‘я Джуді Муді, яка навчається в школі, в третьому класі, її батьків та молодшого брата, друзів та вчителів. Джуді Муді разом із своїм молодшим братиком Стінком, найкращим другом Рокі та «заклятим» другом Френком Перлом потрапляють у різноманітні пригоди. Джуді завжди хоче і намагається вийти «сухою з води» тобто викрутитись з будь-якої ситуації. Джуді і Стінк не бояться розповісти батькам важливий секрет, поділитися переживаннями чи попросити поради. Батьки для них – це їхні друзі. Адже в сучасному світі - це проблема.

2.    Сашко Дерманський «Бабуся оголошує війну»

 Підступний лісник винищує молоді деревця заради наживи, огидні пацюки захоплюють у полон безневинну жабку, а підступний приблуда космічний посмітюх занапащує все живе на Землі, перетворюючи планету на смітник.  Ониськова бабуся Катастрофа хвацько перев'язує хустинку на кшталт бандани та оголошує негідникам війну.

3.    Крессида Ковел. 

Серія книг «Як приручити дракона»

Колись кожен вікінг мав власного дракона. Інші народи приручали собак, коней, буйволів... А вікінги — драконів. Однак юний вікінг спершу мусив упіймати собі дракона. Це було непросто. Потім — приручити його, а це ще складніше. Усе разом називають випробуванням драконячим вихованням. Того, хто його не пройде, виганяють із племені. Книга про Гиккуса, сина вождя племені патлатих розбишак з острова Лобур, який вирушив на лови свого дракона. Він не сподівався, що пройти випробування буде легко. Проте навіть не підозрював, що йому з дракончиком Беззубком судилося стати героями.

4.     Тоні Вульф «Олдін та магія фараонів»

 Відкривши книжку, ви потрапляєте до казкового світу, сповненого таємниць, дивовижних подій і пригод. Знайомтеся: Великий Маг Олдін— це ведмежа! Він наділений неабияким розумом і знається на магії, хоч і буває неуважним і забудькуватим. На щастя, Олдін має кількох вірних помічників: це кажанчик Флаппі, привид Бебіхенк, маленька зелена змійка Спілло, павук Руді... У книзі головним героям доведеться зустрітися з сильними магами стародавнього Єгипту, і вони спробують розгадати таємницю піраміди. Захоплюючі пригоди, загадкові таємниці та неймовірні події чекають на юних читачів на сторінках цієї книги.

  5. Галина Малик «Незвичайні пригоди Алі»

 Недоладія – це чарівне місце куди потрапляють всі, хто недоробив 100 та більше справ. У цю країну потрапляють всі недороблені речі, недомальовані малюнки та у ній оживають. Дівчинка Аля знає,чому потрапила до країни незавершених справ, і дуже хоче повернутися додому. Але як? Дороги з Недоладії поки що не знає ніхто... Книжка допоможе зрозуміти, що все-все на світі залежить від кожного з нас. А найбільше від нас залежить наше майбутнє! І тому дуже важливо доводити усі справи до кінця і, подібно до дівчинки Алі, відважно боротися з брехливими обіцянками-цяцянками та іншими сяк-таками. Адже через невиконані обіцянки наше майбутнє може перетворитися на мильну бульбашку...

Немає коментарів:

Дописати коментар