понеділок, 3 квітня 2023 р.

Літературний квест «Пригоди в бібліотеці»

          Міжнародному дню дитячої книги працівники ЦДБ присвятили літературний квест «Пригоди в бібліотеці», учасниками якого стали користувачі ЦДБ, третьокласники гімназії-початкової школи №11. Цікаві завдання  з розкриттям таємниць захопили дітей. Це була незвична екскурсія приміщеннями бібліотеки. Головним завданням гри було знайти книжки сучасного письменника, які є бестселерами серед читачів-дітей.

Учасники гри-випробування розділилися на дві команди «Пізнайки» та «Чомучки», вибрали капітанів. Прослухавши правила квесту, юні книголюби з азартом відправилися на пошуки книжки-бестселера.  Для того, аби команди краще орієнтувалися, їх супроводжували координатори Олена Корнієнко та Світлана Шалагіна.

 В кожній локації, а їх було 5: «Іди по слідах», «Плутанина», «Склади пазл», «Пізнай героя за описом», «Знайди книгу-бестселер»,  гравці успішно виконували  відповідні завдання, хоча зробити це було не так вже й просто.

На першій бібліотечній локації «Іди по слідах» гравці стали дешифраторами. Розшифровуючи криптограму, діти дізналися імя та прізвище українського письменника Всеволода Нестайка та назву одного з його творів «Тореадори з Васюківки», який перекладено 20 мовами та внесено до Почесного списку Андерсена.


         
Підказка з цієї книги привела команди до наступної локації - в читальну залу 1-4 класів, де учасники, розставивши книги за алфавітом, знайшли підказку та вдало виконали завдання літературного лото «Плутанина», склавши імя, прізвище, назву книги, головного героя та малюнок обкладинки дитячого твору. Загадка про одного з казкових героїв та книга про нього (А. Мілн «Вінні Пух»), підказали маршрут подальшої подорожі бібліотекою, яка привела учасників у Кімнату Казок. 


        


Тут, гравці, склавши з пазлів ілюстрації до книги шведської дитячої письменниці Астрід Ліндгрен «Малий і Карлсон», дізналися, що це – книга-ювілярка, яка  побачила світ 65 років тому, знайшли її в 4-й локації на виставці «Ювілейна палітра дитячої книги»  та взяли участь в літературній вікторині «Впізнай героя за творами Г. К. Андерсена».


 

Книга данського казкаря привела учасників на останню локацію, де вони з літер склали ім’я, прізвище авторки та назву серії її книг-бестселерів   Ерін Гантер «Коти-вояки», знайшовши її твори на книжковій виставці «Читайте новинки». Буктрейлер за творами письменниці став приємним сюрпризом для юних читачів книгозбірні. «Пригоди в бібліотеці» були вдалими, майже всі примірники бестселера були розібрані школярами для читання додому.


 


         
Мандруючи книгозбірнею, школярі відкрили для себе світ сучасної літератури, перевірили знання класики та зрозуміли, що ходити до бібліотеки це цікаво і досить несподівано.

Немає коментарів:

Дописати коментар