вівторок, 25 квітня 2023 р.

Терновий вінок Чорнобиля

Цього року відзначаємо 37 річницю Чорнобильської трагедії - найбільшої за всю історію ядерної енергетики екологічної катастрофи, яка вплинула на життя кількох поколінь, позбавила домівок тисячі людей,  на багато десятиліть перетворила територію довкола станції на зону відчуження.

Напередодні Дня Чорнобильської трагедії в центральній бібліотеці для дітей проведена година пам'яті «Терновий вінок Чорнобиля». Бібліотекарка Антоніна Даценко розповіла відвідувачам хронологію подій на ЧАЕС, познайомили присутніх з сумною статистикою наслідків Чорнобильської трагедії, назвала імена ліквідаторів аварії - пожежників, лікарів, військовослужбовців, які рятували станцію та людей.


 

Діти дізналися історію встановлення та відкриття в Білій Церкві пам’ятного знака ліквідаторам «Чорнобильський дзвін» (автор Олег Пусков), який знаходиться неподалік книгозбірні.

Учасники заходу прочитали віршовані рядки, присвячені героям-ліквідаторам. З вуст читачів звучали вірші Варвари Іванової «Відлітай, лелеко!», «Чорнобильський курган»,  Анатолія Медвідя «Я з перших днів Чорнобиль рятував», «Останнє слово ліквідатора».


 

Своїми враженнями від прочитаної книги Євгена Гуцала «Діти Чорнобиля» поділилася читачка Євгенія Гречко.

Присутнім презентовано книжкову виставку «Попіл Чорнобиля», на якій представлено видання, де детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання, питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики.


 

Хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих героїв Чорнобильської катастрофи.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар