пʼятницю, 7 квітня 2023 р.

Майстер-клас «Великодні дива»

 


Напередодні Великодня і діти, і дорослі почитають вірити у дива та згадують народні традиції. З нагоди цього великого свята працівники ЦДБ запросили читачів на майстер-клас із розпису писанки «Великодні дива», який провела 7 квітня викладачка образотворчого мистецтва ДШМ імені Якова Яциневича Катерина Семишкурна.


       
Під час заходу діти дізналися про символічний зміст писанки, як одного з елементів обрядової традиції Великодня, історію її виникнення,  значення кольорів тощо.

Маленькі художники з захопленням занурилися у багатоетапний процес створення власного символа Великодня: обирали малюнки, наносили візерунки на яйця олівцями, наводили певні елементи гарячим воском за допомогою писачка, розфарбовували за допомогою спеціальних анілінових фарб… Працюючи над власною писанкою, слухаючи давні легенди, кожна дитина відчула себе частинкою великого свята, долучившись до вікових традицій рідного народу.





        
Писанки, розписані власними руками юних майстринь та майстрів, – це маленькі Великодні дива. Вони стануть чудовими подарунками рідним і друзям або ж найкрасивішою прикрасою святкового столу.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар